6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Öğrenciler Vali'yi ziyaret etti

Leonardo da Vinci Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı kapsamında Almanya’ya giden Dedeman Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri Vali Sami Bulut’u makamında ziyaret ettiler.


Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Dedeman Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Ümit Gergit’in de hazır bulunduğu ziyarette öğrenciler Vali Bulut’a izlenimlerini aktardılar. Proje kapsamında deniz ürünlerini tanıma fırsatı yakaladıklarını belirten öğrenciler, üç hafta süren staj programına Erzurum’dan 4, Erzincan’dan 2 ve Ayvalık'tan 14 öğrencinin katıldığını ifade ettiler. Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Mutfak Bölümü öğrencileri olarak, program kapsamında deniz ürünlerini pişirme ve soslama üzerine staj yaptıklarını da vurgulayan öğrenciler, 29 Eylül - 20 Ekim tarihleri arasında gittikleri Almanya’da Alman kültürünü ve mutfağını yakından görme imkanı bulduklarını da sözlerine eklediler.


Mesleki Eğitim'in önemli olduğunu belirten Vali Sami Bulut, özellikle turizm sektöründe Erzurum'un gelişmesi gerektiğini vurguladı. Vali Bulut, 2011 Kış Olimpiyatlarının Erzurum’da yapılacağını da hatırlatarak, öğrencilerin Avrupa stajlarına önem vermeleri gerektiğinin altını çizdi.
Okul Müdürü Gergit ise Avrupa’yı görme imkanı elde eden öğrencilerinin şanslı olduğunu ifade ederek, bu tür programları artırmak istediklerini belirtti. Bu tür programların öğrencilerin ufkunu genişlettiğini söyleyen Gergit, daha çok öğrenciyi göndermek için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 10:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?