8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Öğrencilerden mektup yağmuru…

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN CENGİZ’E MEKTUP YAĞMURU…

Aziziye Belediyesi’nin çocuklara yönelik başlattığı “Hayalinizdeki Aziziye’yi Bizimle Paylaşın” adlı mektup kampanyası büyük ilgi gördü. Yaklaşık üç ay önce başlayan kampanya kapsamında hayallerini süsleyen Aziziye’yi kağıda döken binin üzerinde ilköğretim ve lise öğrencisi mektuplarını belediyeye ulaştırdılar.

Kampanya kapsamında Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu Müdürü Lokman Özdemir ve Rehberlik Öğretmeni Tuncay Sağsöz ile bir grup öğrenci Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i makamında ziyaret ederek yazdıkları mektupları ilettiler. Başkan Fatih Cengiz, göreve başladıkları günden itibaren ilçenin acil çözüm bekleyen sorunlarına çare ürettiklerini belirterek, mali sıkıntıları oldukça fazla olan bir belediye olmalarına karşın, ekonomik boyutu olmayan sosyal içerikli projeler üreterek, çocukların ve gençlerin yönetime katılmalarını amaçladıklarını ifade etti.

BİREBİR İLETİŞİM KURULUYOR

Mektup kampanyasıyla geleceğin teminatı olan çocuklar ve gençlerle bire bir iletişim kurmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Cengiz, “Çocuklarımızın saf ve temiz olan samimi duygularını mektup yoluyla öğrenmek istedik. Bugüne kadar binin üzerinde mektup aldık ve içlerinde çok ilginç istekler olan mektuplar da var. Okullarıyla ilgili çevre düzenlemesi, bakım ve onarım isteyen öğrenciler çıkıyor. Makul ve mantıklı olan istekleri de elimizden geldiği kadar karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mektup kampanyasıyla çocukların özgüven eksikliğini de gidermeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Cengiz, çocuk yaşta kazandırılan özgüvenin, gençlik dönemlerinde başarıyı artırdığını ve kendilerini daha rahat ifade etmelerine yol açtığını kaydetti.

KENTLİLİK BİLİNCİ AŞILANACAK

Kentlilik bilincini artırmak için de proje hazırladıklarını ifade eden Başkan Cengiz, üniversite ile işbirliği içerisinde hazırlanan proje kapsamında okullarda çocukların eğitimden geçirileceğini, daha temiz, daha yaşanabilir ve örnek bir ilçe oluşturma adına çocukların bilgilendirileceğine işaret etti.

Kampanyanın gelişen teknoloji karşısında her geçen gün kaybolan mektup yazma alışkınlığını da yeniden canlandıracağının altını çizen Başkan Cengiz, insanların mektup yazmalarının bambaşka bir alışkanlık olduğunu ve kampanyanın mektup geleneğinin de yeniden oluşmasını sağlayacağını vurguladı.

ÖZDEMİR: AZİZİYE’Lİ OLARAK MUTLUYUZ

Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu Müdürü Lokman Özdemir ise, mektup kampanyasının Aziziye’de uygulanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “İlçede binlerce öğrenci var ve başkanın hepsini tek tek dinlemesi mümkün değil. Mektup yoluyla öğrencilerin belediye başkanıyla iletişime geçmesi çok önemli. Böyle bir kampanyayı ilçemizden başlatmasından dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkan Cengiz, mektup vermek amacıyla kendisini ziyaret eden öğrencilerin beklentilerini dinledi. Kentsel Dönüşümden, çevre temizliğine, okullarının bakım-onarımından, güvenliğine, ağaçlandırma çalışmalarından ilçedeki boş alanların değerlendirilmesine varıncaya kadar isteklerini anlatan çocuklara Başkan Fatih Cengiz, tek tek cevap verdi.

İlçede bir kent konseyi oluşturulacağını belirten Başkan Cengiz, bu platformda muhtarların, okulların, öğrencilerin, gençlerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de yer alacağını ifade etti. Platformda ilçenin önceliklerinin ana gündem maddesi olacağının altını çizen Başkan Cengiz, herkesin fikrini rahatlıkla ifade edebileceği, sorunlar, beklentiler ve yapılabileceklerin tartışılacağı bir ortak akıl hareketi olacağını sözlerine ekledi.

İlköğretim öğrencileri daha sonra mektuplarını Başkan Fatih Cengiz’e ileterek belediyeden ayrıldılar.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN CENGİZ’E MEKTUP YAĞMURU…
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 14:11:01
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 21:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?