7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Öğrencilerden örnek davranış

Erzurum merkezde bulunan Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri topladıkları 1 ton kağıdı, Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı'na (TEMA) verdi.

Okulda düzenlenen törende okulun Küçük İzci Ünitesi'ne bağlı öğrenciler tarafından toplanan kağıtlar, TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu'na teslim edildi. Küçük İzci Ünitesi Öğretmeni Bünyamin Akçay, düzenledikleri kampanya ile 1 ton kağıt topladıklarını belirtti.

Geri dönüşüm konusuna tüm insanların duyarlı olması gerektiğini savunan Akçay, "Erozyon ve heyelanlar nedeniyle her sene Kıbrıs adası kadar toprağımız denize akmaktadır. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekir." dedi.

TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Bedirhanoğlu ise öğrencilerin yaptıkları çalışmadan mutluluk duyduğunu belirtti.

Yaptıkları araştırmada Erzurum'da bir ay içinde 50 ton kağıdın çöpe atıldığını tespit ettiklerini dile getiren Bedirhanoğlu, şunları söyledi: "Yaptığımız araştırmada bir ay içinde yaklaşık 50 ton kağıdın çöpe atıldığını tespit ettik. Bunun üzerine atılan kağıtların geri dönüşümünün sağlanması için bir kampanya düzenledik. Topladığımız kağıtları Ankara'daki bir kağıt fabrikasına gönderdik. Buradan elde ettiğimiz geliri ise ağaçlandırma çalışmalarında kullanıyoruz."

Konuşmaların ardından okulun korosu tarafından konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 13:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?