7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Öğrencilere obezite semineri

ÖĞRENCİLERE OBEZİTE SEMİNERİ

Erzurum’un Pasinler ilçesi İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hulki Aşır ve Başhemşire Nilgün Koç tarafından ilçeye bağlı köylerde Obezite (şişmanlık) hastalığı hakkında öğrencileri yönelik seminerler düzenlendi.

Obezite görülme sıklığının giderek arttığı ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ulusal eylem planı doğrultusunda Pasinler İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hulki Aşır ve Başhemşire Nilgün Koç tarafından konuyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Hazırlanan programla hastalığın ölçülebilir ve izlenebilir olması için ilçeye bağlı Kavuşturan Köyü İlköğretim Okulundan başlayan yetkililer, öğrencilere hazırlanan sunumlarla Obezite hastalığı hakkında bilgi verdiler.

Başhemşire Nilgün Koç, Türkiye Sağlıkla Beslenme ve Hareketli Hayat Programıyla ilgili olarak ilçeye bağlı diğer köy okullarına ve merkez okullara giderek bilgilendirme seminerinde bulunacaklarını belirti. Sunum sonunda Obezite hastalığı hakkında soru yönelten öğrencilere Başhekim yardımcısı Hulki Aşır cevap verdi.

Program sonrası Devlet Hastanesi yetkilileri tarafından öğrencilere meyve ikramında bulunuldu. Kavuşturan Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Fatih Şener, Pasinler İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi yetkililerine bilgilendirme seminerinden ve ikramlardan dolayı teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERE OBEZİTE SEMİNERİ
ÖĞRENCİLERE OBEZİTE SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 09:51:00
Güncelleme :29 Kasım 2010 Pazartesi 18:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?