7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Öğrencilere uygulamalı ders

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMALI HAYAT BİLGİSİ DERSİ

Erzurum Oltu Orman İşletme Müdürlüğü’nce Narman İlçesine bağlı Araköy ilköğretim okulu öğrencilerine 100 fidan verildi. Fidanlar okul öğrencileri tarafından öğretmenleri ile birlikte okul çevresine dikildi.

Araköy İlköğretim okulu öğrencileri doğal afetlerle ilgili hayat bilgisi dersini Oltu Orman İşletme Müdürlüğünde uygulamalı olarak gördü. Öğretmenleri Ebru Balcı ve Ayşe Köroğlu nezaretinde Oltu Orman İşletme Müdürlüğü’ne gelen öğrenciler burada hayat bilgisi dersinde doğal afetlerde ağaçların rolünü uygulamalı olarak gördüler.

Okulda hayat Bilgisi dersinde öğretmenlerinin ağaçların doğal afetlerin önlenmesi konusunda önemli bir rolü olduğu anlatması üzerine öğrencilerden ağaç dikme talebi geldi. Erzurum Orman Bölge Müdürlüğüne mektup göndererek ağaç talep eden öğrenciler, Erzurum Bölge Orman Müdürlüğünden 100 fidan aldı. Oltu Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner ve ekibi okulu ziyaret ederek öğrencilerle beraber fidanları okulun etrafına diktiler. Öğrenciler diktikler ağaçları koruyacaklarını ve kurak günlerde sulayacaklarını belirttiler. Ağaç dikimin ardından Oltu Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner, öğrencilere silgi ve balon dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 17:26:02
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 17:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?