4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Öğrencilerin ilginç merakı

ÖĞRENCİLERİN İLGİNÇ MERAKI

Erzurum Oltu'da Emniyet Müdürlüğü'nce Karayolu Trafik Haftası kapsamında açılan sergiye, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Şimdiye kadar televizyondan gördükleri alkolmetreye üfleyen ortaöğretim öğrencileri, "Üflemeyle, alınan alkol oranı nasıl tespit ediliyor diye merak ediyorduk. Burada görmüş olduk" dediler.

Oltu Emniyet Müdürlüğü'nce Trafik Haftası nedeniyle açılan sergiye, Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, Emniyet Müdürü Ali Osman Küçükalkan, kurum müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Trafik levhaları, trafikte kullanılan araç ve gereçler, polis üniforması ve teçhizatın yer aldığı sergide konuşan Kaymakam Fatih Çobanoğlu, insan yaşamı bakımından çağın en önemli sorunu olan trafik kazalarının dikkatsizlikten, kendine fazla

güvenmekten ve trafik kurallarını ihlal etmekten kaynaklandığını, bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Programda Karayolu trafik haftası nedeniyle Milli Eğitim ilçe Müdürlüğü'ne bağlı okullar arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren Anadolu Lisesi'nden Gülcan Doğan, Büşra Korkmaz ve Büşra Çelik ödüllerini Kaymakam Fatih Çobanoğlu'ndan aldı.

Şiir dalında ilk iki sırayı paylaşan İMKB YİBO'dan Gülember Akbulut ve Halime Albayrak ile üçüncü olan 25 Mart İlköğretim Okulu'ndan Kardelen Cengiz'e ödülünü Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek verdi. Resim dalında ise Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, birinci olan Yasin Haşimoğlu İlköğretim Okulu'ndan Selin Aydan Erdoğan'a, ikinci olan İMKB YİBO'dan Esra Kara ve üçüncü olan Yasin Haşimoğlu İlköğretim Okulu'ndan Merve Çalışkan ile Mansiyona layık görülen 25 Mart İlköğretim Okulu'ndan Merve Çalışkan'a

ödüllerini takdim etti. Karayolu trafik haftası nedeniyle yılın trafik görevlileri polis memuru Mustafa Güler ile uzman jandarma çavuş Faruk Ersoy, yılın örnek sürücüleri ise kamyoncu Şah İsmail Yıldırım ve minibüsçü Hüsamettin Kılıç oldu.

Ödül dağıtımı sonrası sergiyi gezen Kaymakam Çobanoğlu ve beraberindekiler, polislerden bilgi aldı. Sergiye büyük ilgi gösteren öğreciler, alkolmetreyle yakından ilgilendi. Alkolmetreye üfleyen öğrenciler, "Üflemeyle, alınan alkol oranı nasıl tespit ediliyor diye merak ediyorduk. Burada gördük ve merakımızı giderdik" dediler. Polis kıyafeti giyen ve silahları yakından inceleyen öğrenciler, herkesin kurallara uyması gerektiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİN İLGİNÇ MERAKI
ÖĞRENCİLERİN İLGİNÇ MERAKI
ÖĞRENCİLERİN İLGİNÇ MERAKI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 16:15:04
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 18:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?