6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Öğrencilerin olimpiyat başarısı

Özel Aziziye Eğitim Kurumları öğrencileri katıldıkları Balkan Matematik Olimpiyatı’ndan 2 altın 1 gümüş madalya ile döndü.

Konuyla ilgili olarak Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde Aziziye Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bastem ve öğrencilerin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Mustafa Bastem, Genç Balkan Matematik Olimpiyatları’nda Aziziye Koleji öğrencilerinin Türkiye’yi başarıyla temsil ettiklerini söyledi. Bastem, 23 –28 Haziran tarihleri arasında Arnavutluk’ta yapılan 12 ülkenin katıldığı uluslar arası olimpiyatlarda TÜBİTAK tarafından oluşturulan 6 kişilik takımın Türkiye’yi temsil ettiğini ifade etti. Bastem şunları söyledi:

“16-21 Haziran tarihleri arasında ODTÜ’de hazırlık kampı yapıldı.Arnavutluk’un Vlora şehrinde yapılan olimpiyatlara Özel Aziziye ilk öğretim okulu 8.sınıf öğrencilerimizden Muhammet İkbal Ulvi, Mehmet Akif Yıldız ve Yunus Emre Demirci ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiler. Muhammet İkbal Ulvi ve Mehmet Akif Yıldız altın madalya Yunus Emre Demirci ise gümüş madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Genç Balkan olimpiyatlarında ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizin yetiştirilmesinde büyük emeği olan öğretmen ve okul yönetimimizi tebrik ediyoruz. Biz öğrencilerimize her zaman sahip çıkacağız, maddi ve manevi bütün desteğimiz devam edecek.”

Daha sonra dereceye kalan öğrencilere Cumhuriyet altını takıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 17:36:23
Güncelleme :1 Temmuz 2008 Salı 09:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?