19
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Öğrencilerin sınav heyecanı

Atatürk Üniversitesi (A.Ü.) Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu'na (BESYO) alınacak öğrenci adayları branş imtihanının ardından girdikleri Beceri, Koordinasyon Parkuru Sınavı'nda zamana karşı yarıştılar.


BESYO'ya, Futbol, Voleybol, Basketbol, Güreş, Hentbol, Kayak, Atletizm ve Jimnastik branşlarında alınacak 100 öğrenci için yapılan ikinci aşama sınavı, A.Ü. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Spor Salonu'nda hazırlanan Beceri ve Koordinasyon Parkuru'nda yapıldı. İlk olarak kız öğrenci adaylarının alındığı sınavda adaylar belirlenen parkuru en kısa sürede tamamlamak için büyük çaba gösterdi.

Sonuçlara yapılabilecek itirazları göz önüne alan sınav komisyonu tarafından kamerayla kayıt altına aldığı sınavda, parkuru tamamlayan öğrenciler, kameranın karşısına geçerek isimlerini söylediler. Parkuru rakiplerinden kısa sürede tamamlayan adaylar sevinç gösterilerinde bulunurken, istediği dereceyi yapamayanlar üzüntü yaşadılar.


A.Ü. BESYO'nun sınavlarının ardından A.Ü. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Erzincan Üniversitesi (E.Ü.) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Ağrı Dağı Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü sınavlarının 4 Eylül'de sona ereceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 18:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?