6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Öğrencilerin tehlikeli yolculuğu

Aşkale ilçesinde rayların etrafına koruma amaçlı olarak demir korkuluk yapılmasından sonra geçiş için üst geçit yapılmaması tehlike arz ediyor.

Geçtiğimiz yıl Aşkale ilçe merkezinden geçen demir yolları raylarının etrafı koruma altına alındı.Çevrede üst geçit yapılmaması, özellikle ilköğretim öğrencilerinin geçişlerinde tehlike oluşturmaya başladı. İstasyon Mahallesi yapılan çevirme ile ikiye bölünürken , ilköğretim okulu öğrencileri , okula gidiş-gelişlerde, tel örgüden açtıkları bölümden geçmeye başladılar.

Okula giden öğrenciler kimi zaman rayların aralarında biriken çamurlu sulara düşerek, okula gidiş dönüşte de rayların bulunduğu alanı kullandıklarından tehlikeli bir yolculuk yapıyorlar. Öğrenci velileri ise , rayların çevresinin kapatılmasına rağmen, bir üst geçidin yapılmadığını ifade ederek, herhangi bir kaza meydana gelmeden bunun önüne geçilmesini , tedbir alınmasını istediler.

Konuyla ilgili mahalle sakinlerinin tepkileri üzerine Sivas Devlet Demir Yolları 4. Bölge Müdürlüğü’nden ekipler ilçede incelemede bulundu. Yetkililer, bölgede üst geçit yapılacağını açıklamalarına rağmen, konuyla ilgili bir gelişme olmadı.

Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış da konuyla ilgili olarak “2007 yılında yapılması planlanan üst geçidin tamamlanmamış olması ve halkımızın , öğrencilerimizin mağdur olması bizi üzmüştür.Konuyla ilgili gerekli görüşmeleri tekrar yapıp en kısa zamanda çalışmaların başlaması için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 17:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?