7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Öğrencilerin trafo isyanı

ÖĞRENCİLERİN TRAFO İSYANI

Erzurum'a 15 kilometre uzaklıktaki Aziziye İlçesindeki İMKB Aziziye Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, okulun karşısındaki Türkiye Elektrik Kurumu'na (TEK) ait 'Erzurum trafo merkezi' için isyan bayrağı açtılar.

Trafo merkezinin 50 metre karşısında rahatsız olduklarını belirten öğrenciler, okulda herkesin baş ağrısı çektiğini söylediler.

Aziziye ilçesinde geçtiğimiz yıl yaptırılan İMKB Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, 1993 yılında kurulan Erzurum iki nolu trafo merkezinden dolayı rahatsız oldular. Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 150'si yatılı olmak üzere eğitim- öğretim gören 274 öğrenci ve görevli öğretmenler sık sık baş ağrısı çektiklerini belirttiler. Trafo ile okul arasında kaldıklarını anlatan öğrenciler, "Tedavi olmayan hastalıklara yakalanmaktan korkuyoruz. Bu korku ile yaşamak istemiyoruz. Yetkililerden burada inceleme yapmalarını ve sonuçlarını da bildirmelerini bekliyoruz. Baş ağrısı öğretmenlerimizi bile rahatsız ediyor. Okuldaki herkes halsiz. Özellikle sabahları yataktan kalkamıyoruz. Trafo merkezi öğrenciler için kabus oldu" diye konuştular.

TEK yetkilileri ise iki nolu trafo merkezinin 1993 yılından itibaren aynı yerde faaliyet gösterdiğini belirttiler. Trafo merkezinin karşısına öğretmen lisesinin yaptırılmasının Milli Eğitim'in bir tercihi olduğunu belirten yetkililer, "Bizim yapacağımız bir şey yok" demekle yetindiler.

ÖĞRENCİLERİN TRAFO İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 10:24:00
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 12:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?