7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Öğrencilerin üst geçit tepkisi

ERZURUM'DA ÖĞRENCİLERİN ÜST GEÇİT TEPKİSİ

Erzurum'un Evren Mahallesindeki Aşık Yaşar Reyhani İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Muhammet Burak Aktaş (8), okuldan çıkıp evine giderken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı karayolunu aşarak okula gidip- gelen öğrenciler "Okul yolunda daha kaç arkadaşımız ölecek?" diye tepki gösterdiler.

Evren Mahallesinde oturan Şefika- Yılmaz Aktaş çiftinin iki çocuğundan küçük olan Muhammet Burak Aktaş, Aşık Yaşar Reyhani İlköğretim Okulu okuldan çıktı. Muhammet Burak Aktaş, Erzurum- Bingöl karayolunu karşıdan karşıya geçerek evine gitmek isterken Abdullah Kurt'un yönetimindeki 25 FF 725 plakalı otomobil çarptı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü yakınında otonun dikiz aynası yüzüne çarpan Aktaş, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti

Ailesinin geçimini inşaatlarda işçilik yaparak kazanan Yılmaz Aktaş (34) "Bir yavrumu eğitim yolunda kurban verdim. Okul yoluna üst geçit yapılmazsa 10 yaşındaki kızımı okula göndermeyeceğim. Yetkiler buraya üst geçit yapmazsa daha birçok ailenin yüreği yanacak. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu acıya yürek dayanmaz" diye konuştu.

Oğlunun arkasından ağıtlar yakan anne Şefika Aktaş ise "İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. 90 öğrencinin hayatı hiçe sayılıyor. Böyle bir yere neden üst geçi yapılmıyor? Siyasetçiler sadece seçim öncesi oy istiyorlar. Oy aldıktan sonra da unutuyorlar. O yolda bir üst geçit olsaydı, yavrum ölmeyecekti" dedi.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER TEPKİLİ

Son ölümlü kazanın ardından öğretmenlerinin gözetiminde 'ölüm yolu'nu geçen öğrenciler, "Okul yolunda daha kaç arkadaşımız ölecek? Muhammet gözümüzün önünde can verdi. Psikolojimiz bozuldu. Bu yüzden okula gitmek istemiyoruz" dediler. Okulun 90 öğrencisinden 84'ünün Erzurum- Bingöl karayolunu geçerek okula gidip- geldiğini söyleyen yetkililer, "Mahalle, şehirlerarası duble yolun üst, okul ise alt tarafta kalıyor. Okul tam gün olduğu için öğrenciler günde dört kez trafiğin yoğun olduğu bu yolu geçiyor. Jet hızıyla geçen arabalar, ölüm saçıyor. Okul yoluna bir üst geçit yapılmaz ve böyle giderse daha çok kurban vereceğiz" dedi.

Muhammet Burak Aktaş'ın hayatını kaybetti yolda her yıl 10'un üzende trafik kazası yaşandığını birkaçının öldüğünü ve bir bölümünün sakat kaldığını söyleyen semt sakinlerinden Mesut Turgut, "Kazasız günümüz yok. Burası ölüm yolu gibi. Ya otomobiller birbiri ile çarpışıyor ya da yoldan geçenlerin canını alıyor. Çocuklarımıza okula korkarak gönderiyoruz" diye konuştu.

ERZURUM'DA ÖĞRENCİLERİN ÜST GEÇİT TEPKİSİ
ERZURUM'DA ÖĞRENCİLERİN ÜST GEÇİT TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 12:55:02
Güncelleme :7 Mart 2010 Pazar 16:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?