6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Öğrencilerini tatilde yalnız bırakmadılar

Tekman ilçesine bağlı Aşağıhanbeyli köyünde bulunan ilköğretim okulunda sözleşmeli olarak öğretmenlik yapan Caner ve Sabiha Özer kardeşler, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak için yaz tatilinde de öğrencileri yalnız bırakmadılar.

2006 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun olan Caner Özer ve felsefe bölümünden mezun olan Sabiha Özer, Aşağıhanbeyli köyü ilköğretim okulunda sözleşmeli olarak öğretmenlik yapmaya başladılar. 48 öğrencinin bulunduğu okulda kısa sürede öğrencilerin sevgilerini kazanan kardeş öğretmenler, yaz tatilinde de öğrencilerini yalnız bırakmadılar. Tekman ilçesine bağlı İncesu Köyü nüfusuna kayıtlı olan öğretmen kardeşler, yaz tatilinde kendi köylerinden minibüsle öğretmenlik yaptıkları köye gelerek, tatilde de öğrencilerine ders çalıştırıyorlar.

Köydeki çocukların okuma azimlerinin özellikle kız çocuklarındaki okuma isteğinin kendisini bu toprağın bir insanı olarak çok kamçıladığını ifade eden öğretmen Sabiha Özer, "Biz bu yörenin insanıyız. Çoğu insan kırsal diye nitelendiği için bu yerlerde öğretmenlik yapmak istemiyorlar. Bu tarafa atananlar geri dönmek için uğraşıyorlar. Kışın bu yörelerde kar dolayısıyla ulaşım bir hayli zor. Ama kardeşimle birlikte kendi ilçemizin köyünde öğretmenlik yapmak bize mutluluk veriyor. Bu öğrenciler bizim öğrencilerimiz. Ne kadar fakir, hayat şartları zor olsa da bu çocuklar okumak için can atıyorlar. Daha iyi bir eğitim almaları için biz de yazında öğrencilerimizle birlikteyiz." dedi.

Caner Özer'de, " KPSS'den sonra bu sene kadrolu olarak atamamızı bekliyoruz. Erzurum'da doğduk, büyüdük, Atatürk Üniversitesi'nden mezun olduk. 1 senedir bu köyde öğretmenlik yapıyoruz. Öğrencilerimiz bize çok yakınlar. Bu yörede eski zihniyet yıkıldı artık. Kız çocukları da okumak için oldukça istekli. Onların başarılı olmaları için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 12:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?