6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Öğretim üyelerinden büyük başarı

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleri 'Roche Tıp Araştırma' yarışmasında ikincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attılar. 

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi; Farmakoloji, Kadın Doğum, Fen Edebiyat Fakültesi ve Fizik bölümlerinin ortak gerçekleştirdikleri Osteoporoz alanındaki "Protective effects of Amlodipine and Lacidipine on ovaryectomy induced bone loss" başlıklı çalışmalarıyla 'Roche Tıp Araştırma' yarışmasında ikinci oldular. 

Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş.'nin, 1992 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği 'RocheTıp Araştırma Ödülü' bu yıl "Osteoporoz" alanında düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Zekai Halıcı, Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Börekçi, Doç. Dr. Yüksel Özdemir, Arş. Gör. Elif Çadırcı ve Doç. Dr. Halis Süleyman, 'Osteoporoz' konusunda "Protective effects of Amlodipine and Lacidipine on ovaryectomy induced bone loss" başlıklı deneysel bir çalışma yaptılar ve bu çalışmalarıyla 'Roche Tıp Araştırma' ödülünde ikinciliğe layık görüldüler. 

Yrd. Doç. Dr. Zekai Halıcı başkanlığında yürütülen "Protective effects of Amlodipine and Lacidipine on ovaryectomy induced bone loss" başlıklı çalışma Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Farmakoloji, Kadın Doğum, Fen Edebiyat Fakültesi ve Fizik bölümlerinin ortak çalışması olarak gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 14:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?