4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Öğretmene saldırıda şok ayrıntı

ÖĞRETMENE SALDIRIDA ŞOK AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Erzurum'un Pasinler ilçesinde 23 yaşındaki öğretmen A.K'nin okuldan eve giderken saldırıya uğraması ile ilgili tutuklanan iki zanlıdan K.N.'nin ilçede başka bir kıza da saldırı girişiminde bulunduğu ve kayıtlardaki DNA testleri neticesinde yakayı ele verdiği öğrenildi.

Pasinler ilçesinde saldırıya uğrayan öğretmen A.K.'nin darp edilip, bıçaklanmasıyla ilgili özel ekip tarafından yapılan soruşturma neticesinde dün gece yapılan operasyonla yakalanan Ü.A. (24) ve K.N. (23) tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Zanlılardan K.N.'nin öğretmene saldırının ardından 15 yaşındaki bir kıza da saldırı girişiminde bulunduğu belirlendi. 15 yaşındaki kızla yapılan yüzleştirmede de kaçırmaya çalışan şahsın gözaltındaki zanlılardan biri olduğu

tespit edildi. Ü.A. ile K.N.'nın yapılan DNA testi ile öğretmen A.K.'ye saldıranlar olduğu belirlendi. Saldırganlar, çıkarıldıkları Pasinler Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Pasinler Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki sorgusunda nişanlı olduğu, düğün yapmak için ilçedeki bir fırında işe başladığı ve olaydan birkaç gün önce uygunsuz hareketleri nedeniyle işten çıkarıldığı öğrenilen zanlılardan K.N., "6 Nisan 2011 günü saat 11.00 sıralarında işten çıkarak ikametime gittim. Hava yağışlıydı. Olay günü üzerimde kırmızı ve siyah çizgileri bulunan kazak vardı. Saat 13.00 sıralarında kardeşimi okula götürdüm. Daha sonra da saat 14.00 sıralarında evime geri geldim. Daha sonra evden

çıkarak A.K. öğretmenin yanına geldim. Daha sonra öğretmene saati sordum. Bana saat 14.00 dedi. O an aklıma ne geldiğini bilmiyorum, öğretmeni tutarak ahır gibi olan müstakil bir eve iterek götürdüm. Elimde bıçak vardı. Öğretmen burada başını taşa çarptı. Bıçakla bayanın pantolonunu defalarca kestim. Daha sonra öğretmeni burada bırakarak kaçtım" dediği öğrenildi.

Zanlılardan Ü.A. ise "Söz konusu olayın meydana geldiği gün K. ile birlikte geziyordum. Kadir bana bir öğretmenle konuştuğunu ve arkadaş olduğunu söyledi. K. bana gel öğretmenin yanına gidelim dedi. Birlikte gidip öğretmenle karşılaştık. K.b öğretmene tacizde bulundu. Öğretmen bağırmaya başladı. K. belinden bıçağı çıkararak öğretmenin pantolonunu kesmeye başladı. Öğretmen kaçmaya çalıştığında Kadir bıçağı sallayarak kadının kulağını kesti. Öğretmen Kadir'in yüzünü tırmalayarak yırttı. Bunun üzerine Kadir

yerden taş alarak öğretmenin kafasına vurdu. Öğretmen bayılarak yere düştü. Ondan sonra ikimiz de tecavüz ettik. Daha sonra Kadir öğretmenin çantasını aldı. Öğretmenin boğazındaki damarını elimle tutarak yaşayıp yaşamadığını kontrol ettim" dediği öğrenildi.

 

BELEDİYE BAŞKANI SERTOĞLU: "İLÇEMİZ ÜZERİNDEKİ KARABULUTLAR KALKMIŞTIR"

Zanlıların yakalanması için ihbarda bulunanlara ödül verileceğini açıklayan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, iki zanlının yakalanmasıyla birlikte ilçenin üzerindeki karabulutların kalktığını söyledi. Pasinler ilçesinde daha önceden böyle vahşet bir olayın yaşanmadığını ifade eden Sertoğlu, "Çok üzücü, vahim bir olay. İki zanlının yakalanması ilçe halkını mutlu etti. Zanlıların yakalanmasıyla ilçedeki tansiyon düştü ve karabulutlar kalktı" dedi.

Yakalanan zanlılardan Kadir N'nin nişanlı olduğunu ve düğün yapabilmek için kendilerinden iş istediğini belirten fırın işletmecileri ise "Bu çocuk fakir bir ailenin çocuğuydu. Babası işsiz güçsüz, at arabası sürerdi. Düğün yapabilmek için iş istedi. Fırında çırak olarak çalıştırdık bizde. Ancak çok sert bir gençti. Sürekli ustalarla tartışmaya başladı. Uygunsuz hareketlerde bulunuyordu. Olay olmadan birkaç gün önce uygunsuz hareketleri nedeniyle işten çıkardık" diye konuştular.

ÖĞRETMENE SALDIRIDA ŞOK AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI
ÖĞRETMENE SALDIRIDA ŞOK AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI
ÖĞRETMENE SALDIRIDA ŞOK AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 14:12:03
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 19:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?