4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Öğretmene saldırıya 3 gözaltı

PASİNLER'DE ÖĞRETMENE SALDIRI OLAYIYLA İLGİLİ 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Erzurum'un Pasinler ilçesinde önceki gün okuldan evine giderken kaçırılarak 17 yerinden bıçaklanıp başına taşla vurulan kadın öğretmen olayıyla ilgili olarak şüpheli 3 kişi gözaltına alındı.

Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nde 23 yaşındaki A.K. öğretmenin tedavisi sürerken, poliste olayla ilgili çalışmasını sürdürüyor. Olayla ilgili şüpheli olarak 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

EVİNE GİDERKEN SALDIRIYA UĞRADI

23 yaşındaki A.K., Mart ayında Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda bir öğretmenin doğum iznine ayrılmasıyla Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaya başladı. Önceki gün saat 14.30 sıralarında görev yaptığı okuldan evine gitmek üzere ayrılan A.K., Ağaç Minare Mahallesi Osmanağa Sokak'ta 3 kişi oldukları iddia edilen saldırganlar tarafından ağzı kapatılarak kaçırıldı. Direnen genç öğretmeni vücudunun çeşitli yerlerinden 17 kez kesici aletle yaralayıp, başına taşla vuran saldırganlar, öldü diye bırakıp kaçtı.

Kısa bir süre sonra kendisine gelen öğretmen, 100 metre uzaklıktaki dedesinin evine gitti. Kapıyı açan anneannesine, "Anneanne saldırıya uğradım" diyen genç öğretmen yere yığılırken, yakınları hemen durumu polise bildirdi. Eve gelen 112 acil servis ambulansıyla Pasinler Devlet Hastanesi'ne kaldırılan A.K., buradan Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen A.K. hemen ameliyata alındı. Bugün sabaha karşı kendisine gelen genç öğretmen, yemek yemeye ve konuşmaya başladı.

Polis tarafından ifadesi alınan A.K.'nin saldırganların 3 kişi olduğunu söylediği ve eşgal bilgilerini verdiği öğrenildi. A.K.'nın çantası ve cep telefonunun da saldırganlar tarafından gasp edildiği belirlendi. Saldırganların genç öğretmene tecavüz ettiği ve konuşmaması için işkence yaptığı iddia edilirken, A.K.'nın öğrencilerinin, mahalle halkının ve yakınlarının ifadelerini alan polis geniş çaplı tahkikat başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2011 Cuma 10:33:02
Güncelleme :9 Nisan 2011 Cumartesi 14:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?