4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Okul çatısında intihar teşebbüs

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Toprakkale köyünde başına dayadığı silahla intihara kalkışan İlköğretim Okulu Müdürü, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak tarafından son anda ikna edilerek intihardan vazgeçirildi.


İddiaya göre Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özaslan ile yaşadığı sorunlar nedeniyle önceki gün akşam saatlerinde cinnet geçiren Toprakkale Köyü İlköğretim okulu Müdürü Tuncay D., okulun çatısına çıkıp, silahı başına dayadı. Öğrencilerinin ve köy halkının gözleri önünde sağa sola rastgele ateş etmeye başlayan Tuncay D.'nin intihar girişimi üzerine köyde jandarma ekipleri tarafından tedbir alındı.


Jandarma görevlileri ve köy halkının çabalarına rağmen ikna olmayan Tuncay D.'yi ikna etmek için Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Vali Sami Bulut'un talimatıyla köye gönderildi.


Okulun çatısından Budak'ı fark eden Tuncay D., "Sen bizim büyüğümüzsün, örnek ağabeyimizsin" diyerek, elindeki silahı çatıdan aşağıya attı. Jandarma ekiplerinden izin alan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, intihara kalkıştığı için kendisinden özür dileyip, elini öpen Okul Müdürü Tuncay D. ile bir süre müdür odasında görüşerek olayın nedenlerini soruşturdu. Jandarma tarafından gözaltına alınan Tuncay D., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


Tuncay D.'nin yaklaşık iki yıl önce bir trafik kazası sonucu çocuğunu kaybettiği için bunalımda olduğu, bunun yanı sıra Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özaslan ile de sorunlar yaşadığı öğrenildi. Hakkında sürekli soruşturma açıldığı için bunalıma girdiği öne sürülen Okul Müdürü Tuncay D.'nin intihar girişimiyle ilgili olarak Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de idari soruşturma başlatıldı.
Milli Eğitim Müdürü Budak, intihar girişiminde bulunan okul müdürünün kendine göre haklı nedenleri bulunduğunu belirterek, "Biz gerekli idari soruşturmayı başlattık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 16:06:29
Güncelleme :7 Ağustos 2009 Cuma 16:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?