6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Okul geçit görevlilerine sertifika

Erzurum'da 20 okuldan seçilen ve eğitim gören 66 öğrenciye bugün düzenlenen törenle "Okul geçidi görevlisi" sertifikası verildi.

Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen törene Emniyet Müdürü Ali Tom, Emniyet Müdür yardımcıları ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak bir sunum yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Şahin Sezer, okul geçidi görevlilerinin görevi, yetkisi ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Büyüklerin her ortamda çocuklara örnek olacak doğru davranışlarda bulunması gerektiğini ifade eden Sezer;" Gerek yaya, gerekse sürücü olarak büyüklerin kurallara uyması, çocuklarda kalıcı etkiler yaratır ve güzel bir model oluşturur. Ancak bazı büyükler, gerek yaya, gerekse sürücü olarak trafik kurallarını ihlal etmekte ve trafik ortamında tehlike yaratmaktadır. Bu durumları ortadan kaldırmak için hatalı davranışlar sergileyen büyüklerinizi mutlaka doğru davranışlarda bulunmaları konusunda uyarınız. Seyahat ettiğiniz araçlardaki sürücülerin aşırı hız yapmamaları, geçme kurallarına uymaları ve kırmızı ışıkta durmaları gerekir. Ayrıca siz de araçlarda emniyet kemerinin takılması ve 12 yaşından küçüklerin arka koltukta oturmasının bir zorunluluk olduğunu unutmayınız."dedi.

Emniyet Müdürü Ali Tom da, öğrencilere trafik konusunda öğüt ve nasihatlerde bulunarak, "Oturduğunuz mahallenin sokak aralarında yazın futbol maçları, kışın ise kartopu oyunları sıkça oynanmaktadır. Oysa mahalle aralarındaki yollarda bile hızla giden bir çok araç görülmektedir. Kontrolden çıkan oyun topunun peşinden koşarken veya kartopu oyununda arkadaşlarınızdan kaçarken dikkatiniz dağılabilir ve bu tür araçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle güvenliğiniz için mahalle ve sokak aralarında oyun oynamayın. Oyun alanı olarak yapılmış ve trafikte ki risklerden uzak oyun parkları ile okul bahçelerini kullanın. Ayrıca, anne ve babanızdan habersiz evden uzaklaşmayın ve onların sürekli sizi kontrol ettiğinden emin olun. Bildiğiniz trafik kurallarını okulunuzdaki diğer arkadaşlarınıza söylemeyi de ihmal etmeyin."diye konuştu.

Trafikte yaya olarak ta bulunmanın risk olduğunu hatırlatan Müdür Tom, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Bu risk karşıdan karşıya geçişlerde daha da artmaktadır. Size kırmızı ışık yandığında veya işaretsiz yol kesimlerinde karşıdan karşıya geçmenin, çok kötü sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Karşıdan karşıya geçişlerde asla dikkat dağıtılmamalı, koşmadan hızlı bir şekilde geçilmeli ve göz trafikten ayrılmamalıdır. Özellikle okul servis araçlarına yetişmek için yola aniden ve koşarak çıkılmamalıdır. Ayrıca okul servis araçlarında daha güvenli bir seyahat yapmanız için rehber öğretmen bulundurma ve tüm öğrenciler için emniyet kemeri takma sorumluluğu getirildiğinden, bu hususlarda eksikliği olan servisleri 155 polis imdat hattına bildiriniz. Sizlerde servis araçlarında emniyet kemeriniz takılı halde seyahat ediniz."

Daha sonra "Okul geçidi görevlisi" belgesi almaya hak kazanan 66 öğrenciye sertifikaları verildi. Program sonrasında öğrenciler Müdür Ali Tom, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleriyle birlikte Emniyet binası önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?