9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Okul yanında hayvan pazarı

Erzurum'da bir ilköğretim okulunun bahçesinin yanını hayvan pazarı haline getirmeye çalışan satıcılara, zabıta ekipleri müdahale etti. 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala ilçelerden kurbanlık hayvanlar kamyonlarla şehir merkezine getirilirken, yer sıkıntısı yaşanmaya başlandı. 

Kurbanlık hayvanlar gelişi güzel yerlerde satılmaya çalışılırken, Bosna Caddesi üzerindeki Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nun bahçesinin yanının hayvan pazarı haline getirilmesi dikkat çekti. Öğrencilerin ders gördüğü okulun bahçe duvarı yanında hayvanların bağırma ve pazarlık sesleri yükselirken, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri duruma müdahale etti. Zabıta ekipleri, okulun bitişiğinde hayvan satışına müsaade edilmeyeceğini belirtirken, hayvan satıcılarıyla zabıta arasında tartışma yaşandı. 

Hayvan satıcıları, "Biz kurbanlıkları nerede satacağız. Bize günah değil mi?" diye zabıta ekiplerine dert yandı. Bütün yakınmalar sonuçsuz kalırken, kurbanlık hayvanlar daha sonra okulun yanından kaldırıldı. Bu arada, hayvanların kamyonlara bir yandan kucaklanarak, bir yandan da zorlanarak yüklenmesi ise ilginç görüntü oluşturdu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 10:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?