7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Okulda yangın

Erzurum'un Pasinler ilçesinde 293 öğrencinin eğitim gördüğü Pasinler Meslek Yüksekokulu'nda yangın çıktı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangın sonrası Vali Sami Bulut ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, okulda incelemelerde bulundular. 

Bugün sabah saat 07.30 sıralarında meydana gelen olayda, Pasinler Meslek Yüksekokulu'nun yemekhane ve kazan dairesinin bulunduğu alanda elektrik kontağından yangın çıktı. 

Yangın kısa sürede büyürken, Erzurum merkezden ve Pasinler'den çok sayıda itfaiye aracı olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın söndürülürken, 293 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda saat 08.30'da ders başı yapıldığı için öğrencilerin okulun içerisinde bulunmaması olası bir faciayı önledi. 

Daha sonra okula giden Erzurum Valisi Sami Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Emniyet Müdürü Kamil Çolak ve Pasinler Belediye Başkanı Selami Teymur, incelemelerde bulundular. 

Olayda can kaybı ve yaralanmanın olmadığını belirten Vali Bulut, "Saat 07.30'da okulda yangın çıkmış. Allah'tan yangın sadece maddi zararla atlatıldı. Öğrencilerimiz okulunun hasar görmesi nedeniyle Pasinler Anadolu Lisesi'nin üst katında boş bulunan sınıflarda öğrenimlerine devam edecekler" dedi.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 13:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?