4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Okuldaki mezar rezaleti sona erdi!

ERZURUM'DA OKUL BAHÇESİNDEKİ MEZARLAR KALDIRILDI

Erzurum'da Veyisefendi Mahallesi'nde 54 yıllık 23 Temmuz İlköğretim Okulu bahçesine 'Kadiri tarikatından' Ahmet Özyapar ile eşi İzzet Özyapar için yaptırılan ve öğrencileri endişelendiren sembolik mezarlar kaldırıldı.

Geçen Ağustos ayında, adını Atatürk'ün Erzurum Kongresi'ni başlattığı 23 Temmuz tarihinden alan ilköğretim okulunun bahçesine şeyh ve eşinin sembolik mezarları Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan izinle İstanbul'da oturan torunları işdamı Yalçın Özyapar tarafından dikildi. Sembolik mezar taşları okulların eğitim ve öğretime açıldığı gün öğrencilerin korkmasına neden oldu.

Velilerin şikayeti üzerine eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Gök ile Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, okul bahçesine giderek incelemelerde bulundu. Okulun bahçesinde böyle bir şeyin doğru olmadığını belirten Gök ve Budak, her iki mezarın kısa sürede kaldırılacağını açıkladı. Valilik, okulun bulunduğu alanın daha önceden mezarlık olduğunu ve aynı yerde bir türbenin bulunduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Yalçın Özyapar'a, türbenin bakım ve onarımı için izin istediği sanılarak olur verilmiştir. Kendiside aldığı bu izni okul idaresi ve belediyeye göstererek dedesi ile ninesinin mezarlarının bulunduğu okulun bahçesine sembolik mezar diktirmiş. Yanlış anlaşılma sonucu dikilen iki mezar taşı kısa sürede kaldırılacaktır."

Atalarından övgüyle bahseden 74 yaşındaki işadamı Yalçın Özyapar, dedesi ile baba annesi için yaptırdığı anıt mezarın kaldırılması kararına üzüldüğünü belirterek, "Dilekçemde de belirtmişim. Okul yapılmadan önce bu alan mezarlıktı. Bazı mezarlar yıllar önce taşındı ama bizimkiler orada kaldı. Yerlerinin belirlenmesi için iki yıl önce çevresini demir tellerle çevirmiştim. Şimdi de bakım yapmak istedim. Ama baktım ki hiçbir işaret kalmamış, bende mezar taşı koydum. Okulun bahçesinde bir mezar taşının dikilmesi belki hata. Çocukların korkmasına neden olmuştur. Bir hata varsa onu düzeltmeye hazırız. Biz tarikat mensubu değiliz. Sadece dini eğitim almış kişileriz. Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde kız yurdu yaptırdım. Kuracağımız Şükrüpaşa Vakfı ile özellikle köylerdeki okulların bakım ve onarımı yapıp ihtiyaçlarını karşılayacağız. Biz kendimizi eğitime adayan bir aileyiz" diye konuştu.

Okulun bahçesindeki mezar taşları 27 Ekim akşamı saat 20.00 sıralarında belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Geriye mezarların içinde bulunan çiçekler kaldı

ERZURUM'DA OKUL BAHÇESİNDEKİ MEZARLAR KALDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:19:04
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 15:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?