6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Okuma-yazma gününe özel

8 Eylül Dünya Okuma Yazma günü dolayısıyla Erzurum'da bir program düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Nazife Aktaş, Milli Eğitim Müdür vekili Mustafa Bastem ve okuma yazma kurslarına giden kursiyerler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür vekili Mustafa Bastem, Cumhuriyet kurulduğundan bu yana halkın eğitilmesi için okuma yazma kurslarının düzenlendiğini belirterek, "Okuma -yazma kursların bunca zamandır devam etmesine rağmen, hızlı göç, şehirleşme ve nüfus artışı nedeniyle ülkemizde yüzde yüz okuma yazma oranına ulaşılamamıştır." dedi. 

Erzurum Vali Yardımcısı Nazife Aktaş'ta, okuma yazma oranının Türkiye'de yüzde 88, Erzurum'da yüzde 92, Avrupa’da ise bu rakamların yüzde 99. 9 oranında olduğunu söyledi. Türkiye'de 5 milyon civarında hala okuma yazma bilmeyenin bunlardan da 4 milyonunun kadın olduğunu ifade eden Aktaş, "Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır mantığıyla hareket ederek okuma yazma bilmeyene kadar çalışmalarımızı sürdürelim" diye konuştu.
Program Erzurum folklor ekibinin gösterisiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?