7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Okumak için dağları aşıyorlar

OKUMAK İÇİN DAĞLARI AŞIYORLAR

Erzurum’un Çat ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda okuyan öğrenciler zorlu bir yolculuğun ardından evlerine ulaşabiliyorlar. Yolları kardan dolayı ulaşıma kapalı bulunan Hatunan köyünde yaşayan 6 öğrenci okul sonrası yolculuk sonrası okula gidip gelebiliyorlar.

Çat YİBO’da okuyan ve 11 yaşındaki Ensar Akın ve Habib Akın, 12 yaşındaki Ahmet Akın ve Nuh Akın, 13 yaşındaki Çetin Uzun ve Bayram Akın hafta sonları ilçe merkezine 32 kilometre uzaklıkta bulunan Hatunhan köyüne gitmek için otomobille yola çıkıyorlar. Öğrenciler Erzurum- Bingöl karayolu üzerinde 25 kilometre sonra kar yüzünden araçtan inmek zorunda kalıyorlar. Köylerine ulaşmak için 7 kilometrelik yolu yürümek zorunda kalan öğrenciler, en çok yırtıcı hayvan saldırısından korkuyorlar.

Çantaları, kirli çamaşırları ve ailelerine ilçe merkezinden aldıkları gıda maddelerini öğrenciler, karlı dağlarda tek sıra halinde yürüyerek evlerine gidiyorlar. Kışın kardan, yazın da çamurdan dolayı köy yolunun uzun bir süre kapalı kaldığını belirten öğrenciler, tüm bu sıkıntılara rağmen okumak için her türlü zorluğa katlanacaklarını dile getiriyorlar.

OKUMAK İÇİN DAĞLARI AŞIYORLAR
OKUMAK İÇİN DAĞLARI AŞIYORLAR
OKUMAK İÇİN DAĞLARI AŞIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 13:19:02
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 13:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?