7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ölen annenin yakınları şikayetçi

Erzurum Göğüs Hastanesi'nde hayatını kaybeden 7 çocuk annesi kadının yakınları doktordan şikayetçi olurken, hastane başhekimi ise hastanın akciğerinin bitik halde hastaneye getirildiğini iddia etti.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde 7 çocuk annesi Hayriye Taşdemir (43) rahatsızlanınca eşi Abdurrahim Taşdemir (40) ve yakınları tarafından Erzurum Göğüs Hastanesi'ne getirildi. Burada tedavi altına alınan 7 çocuk annesi kadın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Eşinin ölüm haberi üzerine fenalık geçiren Abdurrahim Taşdemir, hastane doktorunu sorumlu tutarken, amcaoğlu Latif Taşdemir, doktor hakkında soruşturma açılmasını istedi. Sabah saatlerinde rahatsızlanan Hayriye Taşdemir'i Erzurum Palandöken Hastanesi'ne getirdiklerini söyleyen Latif Taşdemir, burada yapılan ilk müdahale sonucu Erzurum Göğüs Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti. Göğüs Hastanesi'ne götürdükleri hastalarına oksijen verilmediğini iddia eden Latif Taşdemir, "Hastaya oksijen bile verilmedi ve 3 saat burada bekledi. Sonuçta hastamız burada vefat etti. Bugün benim başıma gelen yarın başkasının başına gelebilir. Bu hastane hakkında soruşturma açılmasını istiyorum" dedi.

Hayriye Taşdemirin 7 çocuğunun geride kaldığını belirten Latif Taşdemir, "7 çocuğa kim bakacak? Bunun sorumlusu kim olacak? Doktor bey mi olacak? Güvenlik bize bağırıp çağırıyor. Ben başhekimin gelip bize açıklama yapmasını istiyorum. Herhangi bir yetkili gelip bizimle görüşmüyor" şeklinde iddialarda bulunarak sorumlular hakkında gerekenin yapılmasını istedi.

BAŞHEKİM İDDİALARI CEVAPLADI

Hastanede hayatını kaybeden kadınla ilgili tepkilere cevap veren Erzurum Göğüs Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ayhan Yiğit, hastaya gerekli müdahalenin yapıldığını söyledi. Olaydan sonra hastanın ölüm nedenini araştırdıklarını vurgulayan Başhekim Uzman Dr. Ayhan Yiğit, "Hastanın ölüm sebebini hekimimle görüştüm. Hastanın bize geç ve ağır ulaştığını, akciğer patolojisi ile yani ileri derecede akciğer hastalığıyla geldiğini bildirdi. Maalesef serviste belli bir süre sonra hasta fenalaşarak ölmüş. Hasta bize, akciğeri tahrip bir şekilde gelmiş. Filmde de belli. Akciğer bitmiş, yetmez halde. Bu tabii kaç aydır, kaç yıldır hasta bilmiyoruz. Bize geldiğinde hasta ağırmış ve gelir gelmez tedaviye alınmış. Gerekli tedavileri burada yapılmış. Dosyalarımızda da mevcut. Bizde uzman hekim vardır. Nöbet listesi yerindedir. Eğer o anda üst kata ya da alt kata inip çıkmışsa veya yemek yemeye gittiyse biz gereken ikazı yaparız" dedi.

Göğüs Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ayhan Yiğit, doktorun talimatına göre sağlık personelinin hastanın tedavisini yaptığını ancak akciğer yetmezliği sonucu yaşanan akciğer krizinden kurtulamadığını iddia etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 16:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?