7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Olimpiyat seçmeleri yapıldı

OLİMPİYAT SEÇMELERİ AZİZİYE TERMAL TESİSLERİ’NDE YAPILDI

2012 - 2016 Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezleri Projesi kapsamında yüzme branşında yetiştirilecek çocukların seçimi Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri’nde yapıldı. Aziziye ilçesindeki ilköğretim okullarında eğitim gören 34 öğrencinin katıldığı seçmelerde, yüzme branşında yetiştirilecek 10 öğrenci projeye dahil edildi.

Proje Sekreteri Vahdet Alaeddinoğlu ve yüzme antrenörleri Aziz Şendur ile Bülent Tatlısu tarafından yapılan seçmelerde, yetenekli görülen çocuklar eğitime tabi tutularak olimpiyatlara hazırlanacaklar.

Yetenekli çocukların Cemal Gürsel Yüzme Havuzu, Pasinler Kaplıcaları ile Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri’nde yapılan seçmelerle belirlendiğini kaydeden Proje Sekreteri Vahdet Alaeddinoğlu, yapılan seçmeler sonucunda 45 öğrencinin seçildiğini ve eğitime tabi tutulacaklarını ifade etti.

Öğrencilerin haftanın 6 günü 4 saat eğitime alınarak 2012 ve 2016 olimpiyatlarına hazırlanacaklarını kaydeden Alaeddinoğlu, “3’er aylık yarışma programlarıyla öğrencilerin performansları takip edilecek. Maaşa bağlanacak çocukların, eğitim masrafları ise Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından karşılanacak.” dedi.

Türkiye genelinde 33 ilde seçmelerin yapıldığının altını çizen Alaeddinoğlu, Erzurum’un yüzme, atletizm ve jimnastik gibi üç branşta projeye dahil edilerek bir ilki gerçekleştirdiğini vurguladı.

Vahdet Alaeddinoğlu, seçmeler için kaplıcaların tahsisinde yardımcı olan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’e de teşekkür etti.

OLİMPİYAT SEÇMELERİ AZİZİYE TERMAL TESİSLERİ’NDE YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 14:52:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?