7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Olimpiyatlar konut ihtiyacı oluşturdu

KIŞ OLİMPİYATLARI ERZURUM’DA KONUT İHTİYACI OLUŞTURDU

İş adamı Zeki Gedikoğlu, uzun yıllar gurbette yaşayan Erzurumlu ve İstanbul’da önemli noktalarda görev yapan kişileri bir araya getirdi. Gecede Erzurum hatıraları, memleket özlemi, birlik-beraberlik ve 2011’de yapılacak olan Uluslar arası Kış Olimpiyatları organizasyonu ve bu çerçevede bölgede konut ihtiyacı konuşuldu.

Geceye Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Florence Nightingale Hastanesinden Prof. Dr. Bingür Sönmez, Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Vehbi Karakaş, Akademisyen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Arkun, Küçükçekmece Belediye Başkan Danışmanı Ergün Şahin, Green Park Otellerinin Genel Müdürü Hüseyin, Akademisyen Grup Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Magunacı, İş Adamı Ahmet Günay, İş Adamı Kenan Öztuna, İş Adamı Bayram Cantaş, Jeoloji Mühendisi Volkan Kara, Tıp Merkezi Sahibi Selami Baktaş, Erzurum Bardır Derneği Başkanı Şenyurt Topal, Tuzla Ziraat Bankası Müdürü Ebubekir Albayrak, İDO Genel Müdürü Yardımcısı Fuat Gedik gibi Erzurumlu ve Erzurum dostları katıldı.

“GECENİN AMACI BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRMEK”

Gecede herkes sohbet havasında duygu ve düşüncelerini aktardı. Geceyi düzenleyen Erzurumlu İş Adamı Gedikoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Gedikoğlu, amaçlarının uzun yıllar memleketi dışında görev yapmış ama birçoğu gibi Erzurumluların da dışarıda da yeterli birliği sağlanamadığı ve bu amaca yönelik bir girişim olduğunu söyledi. Gedikoğlu, ulaşabildikleri kişileri burada toplamaya çalıştıklarını ancak bunun yeterli olmadığını ve bunun gibi birçok kişiye ulaşmak istediklerini söyledi. Gedikoğlu, bu vesile ile Tüm Erzurumluları Pendik’te açılan Dadaş Sofrası’na davet ettiklerini söyledi.

“OLİMPİYATLAR ERZURUM’DA KONUT İHTİYACI OLUŞTURUYOR”

Gecede bir konuşma yapan Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, kent için yapılan önemli çalışmaların altını çizdi. Gök özellikle 2011’de yapılacak olan Uluslar arası Kış Olimpiyatlarının bölge hatta Türkiye açısından çok önemli olduğunu söyledi. Mehmet Gök, daha önce İzmir’de 2005 yılında gerçekleşen 23. Yaz Üniversite Oyunlarında prefabrik tesis ve konaklama yapılmayacağını, Erzurum Kış Olimpiyatları için yapılan tesis ve konaklama çalışmasının kalıcı ve bundan sonrada sürekli tatil veya etkinlikler için kullanılabilinecek yapılar yapıldığını söyledi. Gök bu nedenle bölgede konut ihtiyacının da oluştuğunu vurguladı. Toplantıya katılanların bazıları birlik ve beraberlik için atılan adımların yetersizliğine, bazıları memleket hatıralarına, bazıları bu tür toplantılarının önemini vurguladı.

“ERZURUM’UN GELECEĞİNİN PARLAK OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Yine gecede bir konuşma yapan Akademisyen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Arkun, Erzurum’a bakış açısını ve kente yaptıkları Erzurum Konutlarının önemini anlattı. Arkun, Erzurum’un gelecek vadeden bir yer olduğunu bildikleri için ve özellikle 2011 Uluslar arası Kış Olimpiyatlarının yapılması ile birlikte bu önemin daha da pekiştiğini söyledi. Kemal Arkun, ‘Bizlere niye Erzurum’a konut projesi yapıyorsunuz?’ denildiğinde bizlerde o zaman şunu anlatıyoruz; “Erzurumlular İkinci Abdülhamit Han zamanında dünyada örnek olabilecek bir savunma gerçekleştirmiş.1878 yılında Ruslar Aziziye Tabyalarına giriyorlar. Yani günümüz anlamında cephaneliklerimize giren Ruslar bizim askerlerimizin bir kısmını tabyalardan çıkarıyorlar. Bu esnada Erzurum halkı Rusların Erzurum tabyalarına girdiğini öğreniyor. O zaman önemli bir zat sabah namazı ezanı okuyor. Bu ezan sonrası Erzurum halkı bir yerlerden emir almış gibi o zamanın imkânları ile balta sopa ne varsa alıp toplanıyorlar. Ve Erzurum halkı Rus askerlerine öyle bir saldırıyor ki, Ruslar bölgeden çıkmak zorunda kalıyor. Yani böyle bir ecdat, böyle bir halk, böyle bir yöre Aziziye müdafaasıyla ne kadar gurur duysalar azdır. Bu gibi birçok yöremizde buna benzer müdafaalar vardır. Ama günümüz şartlarında halkımızın ve gençlerimizin yozlaştırma çalışmaları nedeniyle bunları toplum olarak unutturulmaya çalışılıyoruz. İşte bu değerlerimizi öğrenip ve bu ruhla hareket etmek için burada olduğu gibi bir araya gelmek, bunları pekiştirmek ve hayatımıza yön verecek şekle getirmek gerekiyor.”

“AZİZİYE MÜDAFAASININ ÖNEMİNİ İYİ KAVRAMAMIZ GEREKİYOR”

Akademisyen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Arkun, gecede Aziziye Konutlarının hayata geçirilmesinin sebebini de anlattı. “Sılayı rahim ömrü uzatır denilmesinin nedeni de iyi anlaşılması gerektiğini belirten Kemal Arkun, “Yani birlik ve beraberliğimizin daha sağlıklı ve uzamasının nedenini geçmişimizi ve tarihimizi bilmekten geçtiğini iyi kavramamız gerekiyor. İşte bizde bunları düşünerek Aziziye Kaplıcalarına yakın Ilıca bölgesine bir konut projesi olan Aziziye Konutlarını hayat geçirdik” dedi.

“AZİZİYE KONUTLARI HEM TATİL HEM KONAKLAMAK İÇİN İDEAL”

Kemal Arkun, 2011’de Uluslar arası Kış Olimpiyatlarının olacağını hatırlatarak, “Sayın Vali Yardımcımızın belirttiği gibi bölgede konaklayacak yerlerin yetersizliğinden bahsetti. İşte bizde bu amaçla Erzurumlu olup, çeşitli illerde hayatını devam ettiren vatandaşlara hem tatil yapabileceği hem de sılayı rahim yapabileceği bir konut projesi hazırladık. Üstelik bizler Grup olarak insana hizmet odaklı iş yaptığımız için TOKİ fiyatlarından yüzde 20–30 gibi uygun fiyatlarla bu daireleri halkımıza sunduk. Peygamber Efendimizin sözünü göz önünde bulundurarak, “İnsanlara en faydalısı, insanlara faydalı olandır” Hadisi Şerifi ilke edindik. İşte bizde aynı şekilde ailece rahat huzurlu, güvenlikli, hem konaklayacak hem de tatil yapabilecek ve en uygun fiyatla Erzurumlu halkımıza sunduk. Bizlerde bu şekilde Erzurumlulara faydalı olabilirsek bahtiyar oluruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Aşık Nuri Çırağı’nın türküleriyle sona eren geceye katılan konuklar toplu fotoğraf çektirerek Dadaşlar Sofrasından mutlu ayrıldı.

KIŞ OLİMPİYATLARI ERZURUM’DA KONUT İHTİYACI OLUŞTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 16:36:00
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 18:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?