8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Oltu cezaevinde örnek çalışma

OLTU CEZAEVİNDE ÖRNEK ÇALIŞMA

Erzurum'un Oltu ilçesinde kapalı cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler Oltu Taşı imalatları ile dünya pazarına açıldı. Tutuklu ve hükümlüler ürettikleri birbirinden farklı tespih ve takı eşyaları ile hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de meslek sahibi oluyorlar.

Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde başlatılan Oltu taşı işletmeciliği kursu hükümlü ve tutuklulardan yoğun ilgi görüyor. Cezaevi bünyesinde oluşturulan atölyede gün boyu üretim yapan mahkumlar, internet ortamında ürünlerini pazarlıyorlar.

Cezaevi Müdürü Metin Sönmez, ceza infaz kurumunda barındırdıkları hükümlü ve tutukluların sosyalleşmelerini teşvik etmek, yeniden suç işlemelerini engellemek, suçluyu yeniden topluma kazandırabilmek, toplumu suçtan ve suçludan koruyabilmek, hükümlülerin üretken, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk sahibi bireyler olabilmeleri için kurdukları iş yurtlarında çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

9 işkolunda hükümlü ve tutukluların yetiştirildiğini dile getiren Sönmez, "Türkiye'de ilk kez Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin armalı tespihleri kurumumuzdaki Oltu taşı atölyemizde yapılmış ve satışa sunulmuştur. Haklı gururunu yaşadığımız hükümlü ve tutukluların yaptığı bu çalışmalar başta ticaret odaları olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu, üst düzey bürokrat ve siyasilere satılmış ve ceza infaz kurumumuzun tanıtımında büyük bir rol oynamıştır" diye konuştu.

OLTU CEZAEVİNDE ÖRNEK ÇALIŞMA
OLTU CEZAEVİNDE ÖRNEK ÇALIŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 10:36:05
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 12:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?