6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Oltu Devlet Hastanesi açıldı

Yaklaşık 2 yıl önce yapımına başlanılan 100 yataklı Oltu Devlet Hastanesi hizmete açıldı.

Plan ve proje açısından oldukça kullanışlı bir hastaneye kavuştuklarını aktaran Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Zülküf Kaya, peyzajının yapılması halinde hastanenin bölgede bulunan en güzel hastanelerden biri olacağını öne sürdü.

Oltu ilçe merkezinde oturan vatandaşlara belediye ses yayın cihazından bir kaç gün boyunca anons yaptırmak suretiyle yeni hastanede hizmet vereceklerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Başhekim Kaya, “Vatandaşlarımız yeni hastanenin bittiğini ve hizmete açılacağını tahmin ettiğinden yaptığımız anonslar ve duyurularla da haberdar olmalarını sağlamış olduk. Tüm Oltulular olarak, oldukça güzel ve modern bir hastaneye kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Gerek biz hekim ve idareciler, gerekse hastalar açısından yaşanan fiziki mekan sorunu yeni hastane binasının hizmete girmesiyle çözülmüş oldu. Yeni hastanenin ülkemize, ilimize ve bölge insanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bu arada önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ’ın da iştirak edeceği bir açılış töreni düzenlemeyi düşündüklerini hatırlatan Başhekim Kaya, yeni hastane binasında küçük çapta da olsa bir takım eksikliklerin bulunduğunu, ancak bu eksikliklerin zamanla giderileceğini dile getirdi. İçerisinde birinci sınıf malzeme kullanılan hastanenin iç ve dış peyzajının da yapılması halinde Doğu Anadolu Bölgesi’nde hizmet veren en modern hastanelerden biri olacağına işaret eden Kaya, hastanenin internette iyi bir web sayfasına sahip olması içinde çalışmalar başlattığına işaret etti.

Hastanede Göz, KBB, Genel Cerrahi-2, Dahiliye, Çocuk, Kadın-Doğum, Ortopedi ve Anastezi olmak üzere 8 branşta doktor bulunduğunu kaydeden Kaya, “İyi hazırlanmış bir web sitesiyle hem hastanemizin tanıtımını yapacak hem de gelebilecek doktorların fiziki ve çalışma şartları hususunda tercihlerine katkıda bulunmuş olacağız.” dedi.

Bu arada yeni hastanenin hizmete girmesinden dolayı memnuniyetleri yüzlerinden okunan hasta ve hasta yakınlarının hastane doktor ve personeline, onlarında aynı şekilde hasta ve hasta yakınlarına “hayırlı olsun” şeklinde karşılıklı temennileri dikkat çekiyor.

ESKİ HASTANE BİNASI SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI’NA DEVREDİLECEK-

Öte yandan hastanenin yeni binasına taşınmasından sonra boşalan eski hastane binasının Sağlık Grup Başkanlığı’na devredileceğini belirten Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Zülküf Kaya, şu bilgileri verdi: “Yapılacak bir kısım tadilat ve değişikliklerle eski hastane binası Toplum Sağlığı ve Aile Hekimliği Merkezi olarak kullanılmaya müsait hale gelecektir. Hatta servislerin bulunduğu katın bir kısmı misafirhane olarak da hizmet verebilir.” Kaya, Sağlık Grup Başkanlığı’nın bu konuda bir takım çalışmalar yaptığını ve en uygun şekilde bir planlamaya gidileceğini söyledi.

Oltu Sağlık Grup Başkanı Dr. Burhan Yarar ise, ilçede bulunan sağlık birimlerini tek bir merkezde toplamayı planladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:“Eski hastane binası ve ek binaları Sağlık Grup Başkanlığımız bünyesinde en ideal bir şekilde nasıl kullanabiliriz, bunun çalışmasını yapıyoruz. Yakıt ve personel ihtiyacını göz önüne aldığımızda Verem Savaş Dispanseri, Anne-Çocuk Sağlığı, Göle Caddesi’nde bulunan Sağlık Ocağı ve Sağlık Grup Başkanlığı’nı tek çatı altında toplamanın planlaması üzerinde duruyoruz. Bu plan dahilinde laboratuvarların kullanımını da gözardı etmeden gerek bizler gerekse hastalar açısından en avantajlı alternatifin nasıl olacağı hususunda fikir alışverişi yapıyoruz.” 

İlçe merkezinde hizmet veren merkez sağlık ocağının ise şimdilik mevcut yerinde kalmasını düşündüklerini aktaran Yarar, kesin planlama ve kararın birkaç gün içerisinde daha bir netlik kazanarak en kısa zamanda da hayata geçirileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 19:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine onat IP: 88.232.23.xxx Tarih : 12.06.2008 20:24:11

tebrikler oltu bu hastaneyi hak etmişti.