7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Oltu kütüphanesinde sanat köşesi

OLTU KÜTÜPHANESİNDE SANAT KÖŞESİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce tüm kütüphanelerde birer “Sanat Köşesi” oluşturulmasına yönelik çalışmalar tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Kütüphanede ayrı bir köşe oluşturularak hazırlanan “Sanat Köşesi” ilçe halkının ziyaretini bekliyor.

Konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce gönderilen yazıda; “Kütüphanelerin bilgi kaynaklarını koruma, eğitim, araştırma ve boş zamanları değerlendirme işlevlerinin yanı sıra birer kültür merkezi olmayı amaçlayarak, toplumun sanatsal ve estetik beğenisini geliştiren yazılı ve görsel kültüre yönelik çabaları da sergileyeceği dikkate alınarak, Genel Müdürlüğümüzce 81’i il halk kütüphanesi, 19’u Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki halk kütüphaneleri olmak üzere, toplam 100 halk kütüphanesinde “Sanat Köşeleri” oluşturulacaktır. Milli kültür ağımızın genişletilmesine katkı sağlayacak sanat köşelerinde, Bakanlığımız tarafından yayınlanmış Türk Kültür ve Sanat dünyasına ilişkin prestijli eserler, sergi katalogları, müze katalogları, sanatsal içerikli CD ve kasetler, yap-boz şeklindeki fotoğraflar ile ünlü ressamların tablolarına ait reprodüksiyonlar yer alacaktır.” dendi.

Bu arada Oltu İlçe Halk Kütüphanesi’nde de hazırlanan “Sanat Köşesi” ile ilgili olarak görüşlerine başvurulan görevli Çetin Kul da, kütüphanelerin halkın sanatla ilk tanıştığı yerler olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu da olan Çetin Kul, Oltu İlçe Halk Kütüphanesi’ndeki Sanat Köşesi’nin daha da anlamlı ve genişleyerek ilçe halkının hizmetine sunulduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 12:02:05
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 12:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?