7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Oltu SYDV'ye destek

Türk Hava Kurumu(THK) Genel Müdürlüğü 2007 yılı deri-bağırsak toplama gelirinin yüzde 50'sini Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gönderdi.

Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi, yine ilçede toplanan deri ve bağırsak gelirinin belli bir oranının Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesabına aktarıldığına işaret eden THK Oltu Şube Başkanı Hulusi Özdemir, THK Oltu Şubesi olarak elde edilen gelirin yüzde 50'sine tekamül eden 3 bin 392 YTL'lik çeki Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran'a teslim etti.

THK Oltu Şube Başkanı Özdemir'in elinden çeki alan Kaymakam Yaran, vatandaşların yapmış oldukları yardımın tekrar kendilerine döndüğüne işaret ederek "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının en büyük gelir kaynağını yine Kurban Bayramlarında vatandaşlardan toplanan kurban derileri oluşturmaktadır. Toplanan bu deri ve bağırsaklardan elde edilen gelirin yüzde 50'si bu fonlara aktarılırken geriye kalan yüzde 50'lik kısımda yine birçok kurum ve kuruluşa aktarılıyor. Elde edilen gelir, fonlarımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ve eğitime harcanıyor. Onun için vatandaşlarımız bu bilinçle hareket etmeli ve daha duyarlı davranmalıdır" dedi.

THK'nın hizmetleri hakkında açıklamalarda da bulunan Özdemir ise, Türk Milleti'nin havacılığı bir yaşam biçimi olarak benimsemesini sağlamayı, havacılık ve uzaya ilişkin bilim, kültür değerlerini oluşturmayı, havacılık ve uzay yatırımlarına yönlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

THK Oltu Şube Başkanı Hulusi Özdemir, "Kurumumuz "kanatlı bir gençlik" yetiştirme yolunda her yıl binlerce gence havacılık eğitimi vermektedir. Model uçak, paraşüt, planör, yamaç paraşütü ve yelken kanat kursları ile Türk Gençliği'ne havacılık bilinci aşılamaktadır. Okullardaki havacılık kolları ve kulüpleri kanalıyla havacılık bilincini tüm yurt geneline yaymaya çalışmaktadır. Yine kurumumuz Silahlı Kuvvetler personelinin temel havacılık eğitimlerini havacılık altyapısı, personel ve araçlarıyla desteklemekte, Türk Hava Yolları'na pilot yetiştirmekte, şubeleri aracılığıyla okullarda havacılık kolları kurmakta, resmi bayram, kuruluş ve kurtuluş günlerinde hava gösterileri yaparak Türk halkına havacılık sevgisi aşılamaktadır." şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 14:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?