4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Oltu Taşı İş Merkezi

Erzurum’un Oltu ilçesinde Belediye Başkanlığı, Oltu Ticaret Odası, Oltu Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Oltu Taşı Derneği ile ortaklaşa hazırlanan ‘Oltu Taşı İş Merkezi ve Meslek Örgütleri Sosyal Tesis Projesi’nin Sanayi ve Ticaret Bakanlığına sunuldu.

Oltu taşı işlemecilerine modern bir tesis kurulmasını amaçlayan proje mülkiyeti Oltu Belediyesine ait olan ve 25 Mart Gençlik Parkı’nın diğer tarafında bulunan 2 bin 500 metrekare arsa üzerinde gerçekleştirilecek.

Oltu Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Cafer Yakupoğlulları’nın verdiği bilgilere göre, yapılacak olan tesiste, 40 adet Oltu Taşı imalat ve satış mağazasının yanı sıra proje ortakları için 150 şer metre kare büro, 30 kişilik misafirhane, lokanta, kafeterya ve 500 kişilik toplantı ve kongre salonu yapılacak. 2 milyon 899 milyon EURO bütçesi olan proje bedelinin bir bölümü AB hibe fonlarından karşılanacak.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek,“Belediye olarak Oltu’nun ekonomik faaliyetlerini desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda önemli değerlerimizden biri olan Oltu Taşı esnafının daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için bu projeyi gerekli gördük. Belediye Meclisimiz ilgili arsanın bu kapsamda kullanılmasına onay vererek önemli bir adımı atmış oldu. Projenin tamamlanmasından sonra Oltu taşı yeni bir vizyon kazanacağı gibi ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz misafirhane, toplantı ve kongre salonuna kavuşacaktır. Projenin hazırlanması sürecinde katkısı olan oda ve dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 12:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?