6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Oltu'da Karadağ şenlikleri yapıldı

Oltu ilçesine bağlı Başaklı köyü 6.geleneksel Karadağ şenlikleri yapıldı.

Karadağ mevkiinde yapılan şenlik , burada şehit düşen askerler ve Türk büyükleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla açıldı.

Köy muhtarı Kemal Şimşek, açılışta yaptığı konuşmada, “Yılda bir gün de olsa gurbetteki Başaklı köylülerini biraraya getirerek, hasret gidermek, ayrıca Karadağ’da yatan şehitlerimizi anmak amacıyla yaptığımız şenliklere, uzaktan yakından gelen tüm misafirlere ve şenliğimize destek olan tüm köylülerimize teşekkür ediyorum. “dedi.

Şenliklere katılan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek de , şenliklerin hayırlı olmasını diledi, şenliklerin hemşehri ruhunun canlı tutulması bakımından önemine işaret etti.

Şenlikler kapsamında çocuklar arasında koşu , eşekle yarış ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Halat çekme sırasında halatın 3 kez kopması üzerine yarışan gruplar yere düştü. Bol bol halay çekilen şenlikte misafirlere Oltu cağ kebabı ve mangalda da pişirilen etler ve semaver çayı ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 13:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bünyamin demir IP: 85.100.207.xxx Tarih : 28.07.2008 20:30:20

merhaba sevgili hemşehrilerim.öncelikle yaptığınız şenliklere ve bu işi gelenekselleştirme çabalarınızı takdirle karşıladığımı belirteyim.ancak rus ve ermeni çetelerinin aylarca bu dağlarda kalıp ta hunharca vede zalimce katlettiği 100 lerce türk evladının yadını yaşatmak için sadece başaklı köyü ile sısrlı kılmanızı anlayamadım.çünkü savaş ve çatışmalar özdere köyü nün sınrlarında kalmış ve şehitler de bu köyün sınırlarında kalmakla birlik te yıllarca saygılarından bu bölgelerde hayvan dahi otlatmamışlardır..91 yaşında ve 91 yılında vefat eden ibrahim (demir)dedenin anlattıkları insanın kanını donduracak cinstendi. zamaa tabi sizler sadece sarp yüzünde kar gördüğünüz karadağın bir yıllarca öz yüzünde şehitlerin varlığı ile yaşadık. ve gurur duyduk halit paşanın kahraman askerleri ile.varsın ermeni ve boşnak çeteleri vatanımıza hayal de olsa sahip çıksın.diyordu ibrahim dede.biz biliyorduk ki kara bekir gelecek.ve geldide.diyor.top dağın dan aşarak henegeden taşlıdağın eteğinden geldi.ve bitirdi düşmanı.bitirirkende bittiler oğul.derdi.şimdi siz başaklı köyü olarak bir fatiha daha okuyun .kimemi.o gün şehit olanlara ve zalimlere direnen şamhı lı ve sannisli köylülerinin ruhlarına.