6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Oltu'da köprü sevinci

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Karataş köyünde köprü sevinci. 2 kilometrelik mesafeyi köprü olmadığı için geçemeyen ve 25 kilometre yol katetmek zorunda kalan köylüler yapımı tamamlanan köprüyü kurban keserek açtılar. 

Oltu’nu Karataş köyünde yaptırılan köprünün açılışı için tören düzenlendi. Kaymakam Ömer Lütfi Yaran’ın da katıldığı törende köylüler, büyük sevinç yaşadılar. İl genel meclisi daimi encümen üyesi Ömer Öztürk ve il genel meclisi üyesi Mustafa Macit ile köprünün açılışını yapan Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, “Oltu’ya geldiğimden beri bu köprü meselesi vardı. Artık kangren olan bu konunun bir çözüme kavuşması gerekiyordu. Bu kadar güzel bir köyün ve insanlarının yıllardır çektikleri bu eziyet bir son bulmalıydı. İl genel meclisi üyesi arkadaşlarımızın bu konuda gösterdiği duyarlılıkla süreç olumlu bir sonla noktalandı. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi. 

Arazilerinin büyük kısmının Penek Çayı’nın diğer tarafında bulunduğunu belirten Karataş Köyü Muhtarı Metin Sözen, ekin ve hasat zamanı yaşadıkları zorluğun artık sona ermesinden ötürü büyük bir mutluluk yaşadıklarını anlattı. Özellikle ilkbaharda coşan Penek Çayı’ndan dolayı mal ve can kaybına uğradıklarını aktaran Muhtar Sözen, “Sırf köprümüz yapılsın diye köy olarak Oltu’ya bağlandık. Yıllarca hep bu köprünün yapılmasını bekledik. Köyden bakınca asfaltı görüyoruz ancak Penek Çayı’ndan ötürü karşıya geçemiyorduk. Şükürler olsun başta ilçe kaymakamımız ve il genel meclisi üyelerimiz olmak üzere 2007 yılında programa aldırdık. 2008 ilkbaharında başlanan köprü inşaatı yaz sonunda tamamlanarak hizmete girdi. Bu yıl mahsulümüzü taşımak için köprüyü kullandık. Şimdi ise resmi bir açılış yapalım istedik. Emeği geçen herkese köyüm adına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 


Yaklaşık 100 yıllık özlemin mutlu sonla noktalandığını anlatan 79 yaşındaki Doğan Turgut şükür kurbanı kesti. Köye uzaklığı 2 kilometre olmasına rağmen asfalt yolla aralarında bulunan Penek Çayı’nı geçemedikleri için 25 kilometrelik güzergahı katetmek zorunda kaldıklarını anlatan Doğan Turgut, “Bu köprü yapılırsa Allah’a şükür için bir kurban keseceğim’ diye niyet etmiştim. Ben belki göremem ama çocuklarımız görür beklentisi içerisindeydim. Şükürler olsun köprüyü görmek bana da nasip oldu. Allah devletimize zeval vermesin. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 10:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?