4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Oltu'da Kur'an okuma yarışması

İmam Hatip Liseleri arası Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Erzurum’un Oltu ilçesinde yapıldı.

Oltu’da ilk kez organize edilen yarışmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sağlık Meslek Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen bölge finalini, Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Şengül ile çevre il, ilçe müftü ve din görevlileri izledi.

Oltu İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mecit Akçay, her yıl gerçekleştirilen yarışmalarla imam hatip lisesi öğrencilerinin bilgi birikimi ve deneyiminin arttığına değindi. Akçay, bölge finalinde birinci olan yarışmacının 31 Mayıs’ta Antalya’da yapılacak olan Türkiye Finali’nde Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsil edeceğini belirtti.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise böylesine güzel ve bir o kadar anlamlı organizasyonuna ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarına işaret etti.
Erzincan, Erzurum’un İspir ve Oltu ilçeleri, Kars, Bingöl, Muş, Gümüşhane, Ağrı, Iğdır, Bayburt ve Ardahan’dan katılan toplam 11 öğrencinin yarıştığı bölge finali’nde Kuran okuma usullerinden tertil(yavaş okuma) üzerine değerlendirme yapıldı.

Yarışma sonunda geçtiğimiz yıl düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda yine bölge birincisi olarak Ankara’da yapılan Türkiye Finali’nde Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsil ederek Türkiye üçüncüsü olan Oltu İmam Hatip Lisesi’nden Burak Yılmaz aldığı 855 puanla birinci olurken, İspir İmam Hatip Lisesi’nden Mustafa İsmet Koç 827 puanla ikinci, Bayburt İmam Hatip Lisesi’nden Fatih Aslanhan 817 puanla üçüncü yine aynı puanla Gümüşhane İmam Hatip Lisesi’nden Mahmut Semiz de dördüncü oldu.

Bölge finalinde birinci olan öğrenciye 2 tam altın, bir kol saati, takım elbise, ayakkabı, gömlek, kravat ve tespihin yanı sıra bir kitap seti hediye edilirken, dereceye giren diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma sonrası Doğu Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinden gelen misafirlere bir yemek veren Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu’nun her türlü yarışma ve organizasyona talip olabilecek bir konuma geldiğinin altını çizdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 12:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?