7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Oltu’da kurtuluş coşkusu

OLTU’DA KURTULUŞ COŞKUSU

25 Mart Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Organizasyonunu Oltu Belediye Başkanlığı’nın üstlendiği kurtuluş programı, sabah saat 08.45’te Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. Kutlama programı daha sonra Kale Meydanı’nda devam etti. Oldukça güzel bir havada gerçekleştirilen kurtuluş programına Oltulular büyük ilgi gösterdi.

Temsili göç ve milis kuvvetlerinin ilçeye girişinin canlandırıldığı kurtuluş etkinliğinde öğrencilerin sergilediği performans büyük alkış aldı. Meydanı 7’den 70’e dolduran kalabalık kutlama programını büyük bir heyecan içerisinde sonuna kadar izledi.

Büyük bir katılımın gözlendiği kurtuluşa Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Olur Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ve Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Temsili kurtuluşunda canlandırıldığı programda yer alan 25’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Bando Mızıka Takımı etkinliğe büyük renk kattı.

Kale Meydanı önünde başlayan kurtuluş bayramı Oltu Kaymakamı Gürkan Polat, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Kenan Taşdemir ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’in vatandaşların bayramını kutlamalarıyla devam etti.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada müstesna bir tarih ve kültür birikimine sahip ilçenin her yıl 25 Mart tarihinde aynı coşkuyu yaşadığına vurgu yaptı.

Mehmet Akif’ten bir dörtlükle konuşmasını sürdüren Başkan Ziyrek, Oltu’nun yapısı itibariyle oldukça güzel ve yaşanabilir bir yöre olmasında tarihten gelen değerli bir miras barındırmasından kaynaklandığını ve bu durumun yaşatılmasında ilçe halkının ne denli katkısı olduğunu aktardı.

Oltu’nun kurtuluşu ile ilgili yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Yakutiye Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri sundu.

Ayrıca programda 25 Mart İlköğretim Okulu ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Erkek Dadaş Barları Folklör Ekibi de birer gösteriyle yer aldı.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve resmi geçit töreniyle Kale Meydanı’ndaki kurtuluş programı sona erdi.

OLTU’DA KURTULUŞ COŞKUSU
OLTU’DA KURTULUŞ COŞKUSU
OLTU’DA KURTULUŞ COŞKUSU
OLTU’DA KURTULUŞ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 13:42:00
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 13:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?