4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Oltu'da kurtuluş kutlamaları

Erzurum’un Oltu ilçesi düşman işgalinden kurtarılışının 91. yıldönümünü coşkulu törenlerle kutladı.

Oltu ilçesinde sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayan törenler kale dibinde devam etti. Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Garnizon Komutan Vekili Piyada Yarbay Mehmet Bozoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’in halkın bayramını kutlamalarının ardından, ilçenin temsili kurtuluşu öğrenciler tarafından canlandırıldı.

Düşman askerlerinin yaptığı saldırılar ve sonrasında milis kuvvetlerinin müdahalesi sonucu ilçenin kurtarılmasını başarıyla sahneleyen Oltu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra Şehitler İlköğretim Okulu bayan halk oyunları ekibi ile halk eğitim merkezi bar ekibi gösteriler sundu. Yakutiye Belediye Mehter takımının mini konser verdiği etkinlikler, öğrencilerin okudukları şiirle sona erdi.
Oltu Kalesi’nin altında gerçekleştirilen kutlama törenine MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve çok sayıda davetli katıldı.

Oltu ilçesinin kurtuluş törenleri çerçevesinde bugün akşam Sağlık Meslek Lisesi salonunda aşıklar gecesi yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 18:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asiiii IP: 212.175.115.xxx Tarih : 29.03.2009 13:03:40

slm oltulu hemşerilerim ben bir oltulu olarak gurur duyuyorum ne güzel kutlamışsınız kurtuluşumuzu sizi seviyorum byyyyyyyee