4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Oltu'da umutlar yeşeriyor

Erzurum’un Oltu ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Umutlar Fidanlarla Yeşerecek’ kampanyasında bürokratlar ve öğrenciler beraber fidan diktiler.

Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezi’nde düzenlenen ağaç bayramında konuşan Oltu Orman İşletme Müdürü M.Mustafa Güner, 2008 yılı içinde gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Dünya ülkeleri ve Türkiye’nin orman varlığının anlatıldığı bir sinevizyon gösterisinin de yer aldığı programda konuşan Güner, “2008 yılı bin 378 hektar bozuk orman alanında iyileştirme çalışmaları yapılmış, 100 hektar alanda fidan dikimi gerçekleştirilmiş ve bu çalışmalarda toplam 420 bin fidan dikilmiş olup 1 milyon adet badem tohumu ekilmiştir. Bu çalışmalarla 2008 yılında 672 kişiye istihdam sağlanmış, Oltu piyasasına 2 milyon TL para arzı gerçekleşmiştir. Bu yıl da 750 kişiye istihdam sağlanarak 2,5 milyon TL para arzı gerçekleştirilecektir.”dedi.

2009 yılı hedeflerini de aktaran Güner, 2 bin 400 hektarlık bozuk ormanlarda iyileştirme çalışması yaparak 500 binin üzerinde fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirtti.

Düzenledikleri ‘Umutlar Fidanlarla Yeşerecek’ kampanyasındaki amaçlarının küçücük beyinlere yeşil bilincini aşılamak ve verimsiz ormanları verimli hale getirmek olduğunu belirten Güner, konuşmasında şunları ifade etti:

“Zira 49 bin 382 hektar orman olan Oltu ormanlarının yüzde 66’sı bozuk vasıftadır. Bu iyileştirme çalışmalarında ekonomik değeri olan türlerin yanında sosyal ormancılık adına köylerimiz ve köylülerimizin de faydalanabileceği akasya, badem ve ceviz dikimlerini de gerçekleştirerek yöreyi ve toprağı en uygun ağaç türü ile yeşillendirmekteyiz.”

Buradaki programın ardından İriağaç Köyü’ndeki fidan dikim sahasına geçen katılımcılar, Ağaç Bayramı münasebetiyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almalarından sonda alanda bulunan çocuklarla birlikte fidan dikimi yaptı.

Ağaçlandırma Bayramı’na Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Şenkaya Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Armağan Demirer, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş’un yanı sıra adli, idari ve askeri erkanın temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 12:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?