8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Oltu'da vatandaşlara KKKA uyarısı

OLTU'DA VATANDAŞLAR KIRIM KONGO'YA KARŞI UYARILIYOR

Bir taraftan aşırı yağan yağmurlar diğer taraftan ise mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle artması muhtemel Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yönelik tedbir ve uyarılar hız kazandı.

Oltu Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Alper Özgür, bölgede görülen Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nın ölümcül seyreden bir hastalık olduğunu belirterek, ilçe halkının konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olması gerektiğini söyledi.

Bu amaç doğrultusunda Sağlık Grup Başkanlığı olarak Toplum Sağlık Merkezi bünyesinde oluşturdukları ebe, hemşire ve sağlık memurlarından oluşan bir ekiple ilçe halkına yönelik bir çalışma başlattıklarını belirten Dr. Özgür, çalışma kapsamında ev ev, kapı kapı dolaşılarak hastalık hakkında bilgi verildiğini kaydetti.

Evlerin yanı sıra okullarda da bir dizi bilgilendirme çalışmaları yaparak olabildiğince fazla sayıda kişiye ulaşmaya çalıştıklarını aktaran Dr. Özgür, "Sağlık personelimiz tarafından gidilen her yerde Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen son bilgiler ve hastalığın içeriği hakkında bilgi içeren broşürler de dağıtıyoruz. Çünkü Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı bölgemizde sıklıkla görülen bir hastalıktır. Bağ-bahçe ve hayvanlarla temas düzeyinin yüksek olduğu bölge insanımızın hastalık hakkında yeterli

bilgiye sahip olması gerekmektedir" dedi.

Çalışmalarının aralıksız devam edeceğine işaret eden Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Özgür, birçok yolla bulaşma olasılığı bulunan hastalığın oldukça tehlikeli bir boyut içerdiğini belirtti.

Özgür, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'yla mücadele etmenin en etkili yönteminin ise vatandaşların hastalık hakkındaki bilinç düzeyinin artmasıyla mümkün olabileceğini öne sürdü.

OLTU'DA VATANDAŞLAR KIRIM KONGO'YA KARŞI UYARILIYOR
OLTU'DA VATANDAŞLAR KIRIM KONGO'YA KARŞI UYARILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 09:44:03
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 18:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?