7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Oltu'ya doğalgaz müjdesi!

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, yakın bir zamanda ilçenin doğalgaza kavuşacağını belirtti.

Belediye Başkanı Ziyrek, olağanüstü toplanan Belediye Meclisi toplantısı öncesi ilçeye kazandırılan hizmet ve yatırımların en büyük destekçisi olan Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’ya teşekkür ederek, “İlçemizin gururu sayın Müsteşarımızın bizlere verdiği destek, her anlamda bizlere esin ve cesaret kaynağı oluyor. Ondan aldığımız destek ve pozitif enerji motivasyonumuzu daha da artırıyor.” dedi.

Tek gündemli Olağanüstü Meclis toplantısında Başkan Ziyrek, Ankara’daki temasları sonrası doğalgaz konusunda gelinen süreci meclis üyeleriyle paylaştı.
Başkan Ziyrek, “Doğalgaz konusunda çok şükür iyi bir noktaya geldik. Bu aşamada konuyla ilgili Belediye Meclisimizden bir talep kararı alarak PALEN A.Ş.’ye müracaat etmemiz ve sürece bir resmiyet kazandırmamız gerekiyordu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ile yaptığımız son görüşme çok olumlu geçti.” Diye konuştu.

Başkan Ziyrek, belli bir aşamaya kadar gelen doğalgaz konusuna yine de temkinli yaklaştıklarına atıfta bulunurken daha önce ikili görüşmelerle yürütülen sürecin artık resmiyete dökülme aşamasına kadar geldiğinin bunun da önümüzdeki günlerde hayatiyet kazanacağına olan inancını yeniledi.

Tek gündem maddesiyle toplanan mecliste, üyelerin görüşlerini de alan Ziyrek, meclisten alınan olumlu karar neticesinde bu hafta içi resmi girişimleri başlatacaklarını ve en kısa sürede de doğalgaz sürecinin arzu ettikleri şekilde neticeleneceğini aktarırken ihtiyatlı davranmayı da ihmal etmedi.

Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, tek gündemle toplanmalarına rağmen Ankara’daki temaslarında içme suyu, kültür evi projesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yurt projesi hakkında da meclis üyelerine gelinen süreci kısaca aktardı.
Şehir şebekesi içme suyu ihalesinin 2012 yılı içerisinde yapılacağını, 2013 yılında yapımına başlanacak olan dev göletin 2015 yılında tamamlanarak faaliyete geçeceğini dile getiren Başkan Ziyrek, “Keşke bizden önce bu projelere başlansaydı da bizlerde belli bir yere kadar gelmiş olan bu projeleri devam ettirseydik. Ya da keşke göreve gelir gelmez imkânımız ve fırsatımız olsaydı da, ta o zaman bu işlere odaklanabilseydik.” diyerek bir özeleştiride de bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2012 Perşembe 09:51:47
Güncelleme :16 Şubat 2012 Perşembe 09:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?