4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Oltu'ya fakülte açılıyor

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, beraberindeki bir heyetle Oltu, Olur ve Şenkaya ilçelerinde incelemelerde bulundu. Rektör olduktan sonra ilk kez bölgeye özel bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Rektör Koçak, Olur ve Şenkaya ilçelerinin okul talepleri yerinde incelerken belirlenen şartlara uygun olan yerlere Meslek Yüksek Okulu açılabileceğini söyledi.

YER BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BU YIL ÖĞRENCİ ALACAK

Yer Bilimleri Fakültesi’nin kurulacağı Belediye Sosyal Tesisleri’nde (TKİ kampüsü) incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’a, Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek de eşlik etti. 117 dönüm arazi üzerine kurulu Belediye Sosyal Tesisleri’nde şuan Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi eğitim-öğretim faaliyetini yürütüyor. Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Nizam Gündoğmuş’tan kullanılan mevcut binaların son durumu hakkında bilgiler alan Koçak, öğrenci sayısı ve açılacak bölüm veya bölümlerin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını belirterek bu yıl kesinlikle Yer Bilimleri Fakültesi’ne öğrenci alımının gerçekleşeceği müjdesini verdi.

PROF. DR. KOÇAK, “ÖNEMLİ OLAN İŞE BAŞLAMAK”

Kampüs alanının oldukça geniş olması ve aranılan şartları taşımasının ileriye dönük ek fakülte ve bölümlerin önünü açacağını belirten Rektör Prof. Dr. Koçak, “Oltu’ya açılacak fakültenin isminin Maden yerine Yer Bilimleri Fakültesi olarak düşünülmesi bir avantajdır. Maden Fakültesi adı altında başka bir bölüm açılması mümkün olmazken Yer Bilimleri Fakültesi’nin altını açılacak başka bölümlerle doldurmak mümkün” diye konuştu.

Yer Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’na atanan Prof. Dr. Mustafa Sağlam’ı tanıtan Koçak, “Önemli olan bir işe başlamaktır. Daha sonra o işin altını doldurursunuz. Üniversite bünyesinde aynı bölüm veya fakülteden iki tane açmak oldukça zor ancak açılamaz diye bir kanun veya kural da yok. Alt yapınız ve araziniz, öğretim elemanı ve personeliniz bunun için yeterli ise neden olmasın. Örneğin biz Erzurum’a ikinci bir Tıp Fakültesi açabilmenin üzerinde çalışıyoruz. Atatürk Üniversitesi bünyesinde ikinci bir fakülte daha açabiliriz.” dedi.

OLUR VE ŞENKAYA İLÇELERİNİN TALEPLERİNİ DEĞERLENDİRİLECEK

Prof. Dr. Koçak, Yer Bilimleri Fakültesi’nden başka herhangi bir fakülte (Orman veya Eğitim Fakültesi) açılabilir mi? şeklindeki soruya ise “Önemli olan rantbal bir fakülte daha açabilmek. Buradaki fakülteyi bitiren öğrencilerin iş bulmakta, hayata atılmakta zorluk çekmeyecekleri bir fakülte ve bölüm açılmalı. Zaten bölgeye ziyaretimizin ana konusu da bu. Nereye hangi fakülte ve bölümü açabiliriz bunun bir planlamasını yapmak istedik. Buraya gelirken heyetimizde bulunan öğretim görevlisi arkadaşlarımızı hep bu bölgeden seçtik. Yerinde yapacağımız incelemelerde hep birlikte bu durumu daha net bir şekilde görmek istedik.” şeklinde cevap verdi.

PROF.DR. DURKAYA ÖREN:
YEREL YÖNETİCİLER VE YEREL BASINA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Bu arada Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’ı makamında ziyaret eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, bu konuda ilçedeki yerel yöneticilere büyük görevler düştüğünü belirtirken beraberinde bulunan Prof.Dr. Durkaya Ören ise yerel basına da ciddi görevler düştüğünün altını çizdi. Oltu Meslek Yüksek Okulu’nda verilen eğitimin oldukça kaliteli olduğuna değinen Kaymakam Yaran ise okulun almış olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi ile bunu kanıtladığını dile getirdi. İlçe halkının yüksek öğrenim öğrencilerine bakış açısının pozitif yönde olduğunu belirten Yaran, zaman zaman öğrencilerden de bu konuda olumlu görüşler geldiğine ve Türkiye’nin farklı 70 ilinden gelen öğrencilerin huzur ve güven içerisinde öğrenimlerini sürdürdüklerine işaret etti.

BAŞKAN ZİYREK: HARRAN’A SUYUN GELMESİ GİBİ BİR MUTLULUK YAŞADIK

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’i de makamında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Oltu’nun son yıllarda büyük gelişme kaydettiğine işaret ederek gerçekleştirilen çalışmaların ilçenin çehresini değiştirdiğine değindi. Başkan Ziyrek, “İlçemiz tarihinde ilk defa Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Oltulu bir bilim adamının, gönül ve hizmet adamının seçilmesi bizlere tarifi mümkün olmayan bir sevinç yaşatmıştır. Sayın Rektörümüz ve değerli ekibinin ilçemize beraberinde bir heyetle gelmeleri bizlerde Harran’a suyun gelmesi gibi bir mutluluğa vesile olmuştur. Hepsine ilçem halkı adına teşekkür ediyorum. Açılacak fakülte ve bölümlerin her türlü alt ve üst yapı çalışmalarına sonuna kadar destek verip katkı sağlayacağız. Bacasız fabrika olarak tarif edilen bir veya birden fazla fakültenin açılabileceği müjdesi karşısında girişimlerimizin meyvesini alacak olmanın huzurunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Oltu Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlilerinden ve aynı zamanda Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) Müdürlüğünü yürüten Cafer Yakupoğulları’ndan birliğin çalışmaları hakkında bilgiler alan Rektör Koçak, Oltu Meslek Yüksek Okulu’ndaki incelemelerinin ardından onuruna verilen yemekten sonra ilçeden ayrıldı.

Oltu’ya girişte başta İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek olmak üzere Ak Parti İlçe Başkanı Fuat Demir ve Belediye Meclisi üyelerinden oluşan kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak’a beraberinde Rektör yardımcılarından Prof.Dr. Semih Diyarbakırlı ve Prof.Dr. Sebahattin Tüzemen, Oltu Yer Bilimleri Dekanı Prof.Dr. Mustafa Sağlam, Prof.Dr. Durkaya Ören, Genel Sekreter Doç.Dr. Üstün Özen, Rektörlük Başdanışmanı Doç.Dr. M.Sait Keleş ve kalabalık bir öğretim üyesi eşlik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 11:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?