6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Oltu'ya kanal açma aracı

Oltu Belediye Başkanlığı’nca ilçede zaruri bir ihtiyaç haline gelen kanal açma ve temizleme aracını faaliyete başlatıldı.

Tıkanan şehiriçi kanalizasyon(atıksu), şebeke ve isale hatlarının yeniden açılabilmesi için belediyeye ait mevcut vidanjore bir kısım makina ve aparatlar yaptırmak suretiyle ilçeye kazandırılan araç yaklaşık 50 bin YTL’ye mal oldu.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, “Belediyemize ait mevcut vidanjorü mevcut şehiriçi kanalizasyon, şebeke ve isale hatlarında kullanım hatalarından kaynaklanan tıkınmaları açmak ve çekmek üzere yeniden dizayn ettirdik. 8 bin litre kapasiteli belediyemize ait vidanjore monte edilen 222 lt/dk, bin 500 devirli, valf Bp 05, 450 lt/dk, 200 bar ve kanal hortumları, 250 bar basınca dayanıklı kauçuk malzemeden mamül kanal açma ve temizleme aracı belediyemize yaklaşık 50 bin YTL’ye mal oldu. Artık tıkanan şebeke ve kanalizasyon hatlarını üzerindeki parke ve asfalt malzemeyi tahrip etmeden rahatlıkla açabileceğiz. Böylece hem zamandan hem de masraftan kazanmış olacağız. Gelişen ve büyüyen bir ilçe konumunda bulunan Oltu’nun ihtiyacı olan her malzeme ve ekipmanı temin edip teknolojik imkanları da kullanarak Oltu’yu yaşanması zor olan değil daha kolay olan bir ilçe haline getirmeyi kendimize görev addediyoruz. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki belediyeler de bile ender sayıda rastlanan bu aracı ilçemize kazandırmanın huzurunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet ÖNAL IP: 85.104.88.xxx Tarih : 29.02.2008 09:22:18

Oltumuza hayırlı olsun birde Bağlarbaşı yollarını yapabilirsek çok daha iyi olacak ..