6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Oltu'ya modern devlet hastanesi

Oltu ilçesinde yapımı mayıs ayında tamamlanarak hizmete başlanan 100 yataklı Oltu Devlet Hastanesi göz kamaştırıyor.

Çevre düzeni, oto park alanı, iç mekanlar, bekleme salonları ile göz dolduran hastanede , kullanışlı mekanlar ile hizmet kalitesi de arttı. Hastanede yeni açılan bebek bakım ünitesi ve bu birimlerle ilgili cihazların da tamamlanmasıyla önemli bir eksiklik giderilmiş oldu.

Kullanışlı bir hastaneye sahip olduklarını belirten Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Zülküf Kaya, hastanenin bölgede bulunan en güzel hastanelerden biri olduğunu kaydetti.

Başhekim Kaya, “Tüm Oltulular olarak, oldukça güzel ve modern bir hastaneye kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Gerek biz hekim ve idareciler, gerekse hastalar açısından yaşanan fiziki mekan sorunu yeni hastane binasının hizmete girmesiyle çözülmüş oldu. Yeni hastanenin ülkemize, ilimize ve bölge insanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Başhekim Kaya, yeni hastane binasında küçük çapta da olsa bir takım eksikliklerin bulunduğunu, ancak bu eksikliklerin zamanla giderileceğini dile getirdi. İçerisinde birinci sınıf malzeme kullanılan hastaneye, çevre ilçeler ile Ardahan’dan da hasta geldiğine dikkat çeken Kaya, Hastanede Göz, KBB, Genel Cerrahi-2, Dahiliye, Çocuk, Kadın-Doğum, Ortopedi ve Anastezi olmak üzere 8 branşta doktor bulunduğunu bildirdi. Bu arada vatandaşlar da bazı branşlarda doktor bulunmadığını, bu eksikliğin ise Erzurum’dan sağlık müdürlüğünün görevlendirmesiyle giderilmeye çalışıldığını ifade ettiler. Vatandaşlar; “Oltu’ya böyle bir hastanenin açılmasıyla hasta kapasitesi açısından artış kaydedildi. Çevre ilçelerin yanı sıra Ardahan’ın ilçelerinden de hasta geliyor. Böyle bir hastanede doktor eksiği olmaması gerekiyor. Yetkililerden bu eksikliğin biran önce giderilmesini istiyoruz”. dediler.

Öte yandan bir çok sosyal mekanların bulunduğu hastanede bir de okuma salonu yapıldı. Hastanede isteyen hastalar ve yakınları salondan faydalanabileceği gibi , odalara kitap götürülmek suretiyle de yatan hasta ve yakınlarının kitap okumaları sağlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 11:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
polat alemdar IP: 78.175.211.xxx Tarih : 3.07.2008 14:06:58

Mükemmel bir hastane yapılmış. Bu adamlar (....) nie hiç düşünememişler zamanında yapsaymışlarya. Millet uzaya çıkıo oltu yeni değişiyor. ama sizi taktir ettik. Teşekkürler TURKİYE...