6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Olurlular Akdağ'da buluştu

Olur ilçesinde düzenlenen Geleneksel Akdağ Kültür ve Sanat Festivali’nde izleyenler karakucak güreşlerine doydu.

İlçe dışından gelenler ile birlikte yaklaşık 3 bin kişilik bir kalabalığa ev sahipliği yapan Olurlular, alabildiğine yeşil ve çamlarla kaplı temiz orman havasınında doyasıya tadını çıkardı.

Hemen her ağacın altında yanan mangal ve semaverleriyle 2 bin metre yükseklikteki Akdağ Mevkii’nde oldukça güzel bir gün geçiren kalabalık topluluğa hitap eden Olur Kaymakamı Selim Palamut, ilçe nüfusunun günden güne azaldığına işaret ederek, “Bugün nüfus kütüğümüze kayıtlı Olurlular’ın sayısı 70 binin üzerinde iken, şuan bu rakam yaklaşık 10 bine kadar düşmüş durumdadır. Herkesin kendilerine göre kaygıları ve hesapları var. Hemşehrilerimizin bazıları eğitim bazıları ise sigortalı iş bulma ümidiyle büyük şehirlere gitmekte ve oralara yerleşmektedir. Gidene elbette gitme diyemeyiz. Ancak yaptığımız bu tür etkinliklere her zaman katılımlarını bekliyoruz.”diye konuştu.

Yılda bir defa yapılan festival sayesinde ilçe halkının eş, dost, akraba ve hemşehrilerini görme fırsatı yakaladığını belirten Kaymakam Palamut, “Hem bu sayede insanlarımız doğup büyüdükleri topraklara gelerek vefa borçlarını ödemiş, hem de ilçe tanıtımına büyük katkı sağlamış oluyorlar.”dedi.

Bu arada festivalin ev sahipliğini üstlenen Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat ise böylesi etkinliklerin ilçe halkının birlik ve beraberliğini pekiştirmesine ve tanıtımına son derece katkısı olduğunu ifade etti.

Karakucak Güreşleri sırasında bir yamaç paraşütü gösterisi de yapıldı. Festival alanında Olur ilçesinin tanıtımına yönelik ilçe Halk Eğitimi Merkezi ve ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından Karnavas Bezi ile yine yöreye özgü meyve ve marmelatlardan oluşan standlar açıldı.

Geleneksel Akdağ Kültür ve Sanat Festivali’ne Erzurum Vali Yardımcısı Gürkan Polat’ın yanı sıra il ve çevre ilçe belediye başkanlarıyla birçok daire ve kurum temsilcisi de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?