6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Organ naklini anlatan tiyatro oyunu

Türkiye’de her yıl 5 - 7 bin kişinin hayatını kaybettiği organ nakli konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla Ege Organ Nakli Derneği'nin hazırladığı, 'Birimiz Hepimiz İçin' isimli tiyatro oyunu Erzurumlu öğrencilerle buluştu. 

Ege Organ Nakli Derneği ve Ege Sanat Merkezinin işbirliğiyle hazırlanan tiyatro oyununda, organ nakli ve bağışı konusunda öğrencilere bilgilendirildi. Öğrencilerin sorularının da cevaplandığı oyun, müzik ve dans gösterisiyle renklendi. Öğrencilerin yaş gruplarına uygun 20 dakikalık müzikli tiyatro gösterisi, büyük alkış aldı. 

Ege Organ Nakli Derneği üyesi ve Organ Nakli Koordinatörü Dr. Süleyman Tilif, her yıl sadece organ bağışı yapılmadığı için 5 ila 7 bin arasında kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ege Organ Nakli Derneği'nin yıl boyunca sürdürdüğü konser, tiyatro ve konferans gibi etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Dr. Süleyman Tilif, "Amacımız bu tür etkinliklerle çocukları organ bağışı konusunda bilgilendirmek ve sağlıklı yaşamayı öğretmek. İzmir ve İstanbul'dan sonra üçüncü durağımız Erzurum oldu. Gittiğimiz her ilde büyük ilgi görüyoruz. Erzurum'dan sonra Van'a gideceğiz" diye konuştu. 

Erzurum Lisesi konferans salonunda 4 gün boyunca öğrencilere ücretsiz olarak sergilenen tiyatro oyununda hedef 5 bin öğrenciye ulaşmak. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı halk otobüsleri ile tiyatro salonuna taşınan öğrenciler, oyunu çok beğendiklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?