8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Ormanlar atlı ekiplere emanet

Akdeniz Bölgesi'nde son günlerde meydana gelen orman yangınları nedeniyle Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı motorlu ekiplerle birlikte atlı ekipler de, 24 saat boyunca görev yapmaya başladı. 

Muhtemel orman yangınlarına karşı tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur, bu sorunun alınacak tedbirlerin yanı sıra eğitimle çözülebileceğini belirterek, vatandaşın kullanabilmesi için yeni mesire yerleri oluşturulması gerektiği kaydetti.
Yaz aylarında piknikçilerin yangınların çıkmasında önemli bir rol oynadığını hatırlatan Temur, "Vatandaşa kontrol altında olan mesire yerleri oluşturulmazsa mesire yerlerinde yangınlara davetiye çıkarılır. Ancak piknik yerleri ve mesire alanları yapılırsa, vatandaşlar buralarda piknik yapar, yangınlar da büyük ölçüde azalır" dedi. 

Yangınlara karşı sürekli olarak motorlu ve atlı denetimlerin devam ettiği bölgede, motorlu araçların gidemediği dağlık ormanlık alanlarda atlı süvariler ellerindeki dürbünlerle sürekli bölgeyi denetliyor. Daha çok Palandöken Dağı'nın sırtlarındaki ormanlık alanlarda denetimlerini sıklaştıran atlı ekipler, tehlike anında yetkilileri ikaz ederek yangın çıkmadan tedbir alınmasını sağlıyor. Bu arada çobanları da uyaran atlı ekipler, keçilerin ağaçlara zarar vermemelerini ve ateş yakmamalarını önerdi. 

İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, amaçlarının Erzurum halkına gelecekte nefes alabilecek bir mekan bırakmak olduğunu söyleyerek, "Mobil ekiplerimiz 24 saat boyunca her türlü tehlikeye karşı ağaçlandırma sahasını koruyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 15:19:27
Güncelleme :30 Ağustos 2006 Çarşamba 15:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?