6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Örnek öğretmenler

Erzurum'da İlköğretim okulunun kalorifer kazanında meydana gelen arıza okul idaresi ve öğretmenlerin zamanında müdahalesi ile olası bir facia yaşanmadan önlendi. 

Erzurum merkez Tatbikat İlköğretim Okulu'nun kalorifer kazanında meydana gelen su kaybı okul idaresi tarafından zamanında tespit edildi. Yakılan kazanda yaşanan su kaybını gören öğretmenler hemen kaloriferleri söndürerek arızanın giderilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bilgi verdiler.
 
Havaların soğuk olması nedeniyle öğrencilerin üşümesini istemeyen okul idaresi Okul Aile Birliği'nden 2 bin YTL karşılayarak kalorifer kazanının tesisatını yeniledi. Okul Müdürü Abdurrahman Düzgün, Müdür Yardımcıları Osman Konca, Üzeyir Demir, hizmetliler Necati Sağıroğlu ve Sezai Öner ile birlikte hafta sonunda çalışarak kalorifer tesisatını yenileyen öğretmenler hem öğrencilerini üşümekten korudu hem de olası bir faciayı önledi. 

695 öğrencinin ikili olarak eğitim gördüğü Tatbikat İlköğretim Okulu Müdürü Abdurrahman Düzgün, geçtiğimiz hafta sonu kaloriferleri yakmalarına rağmen peteklerin ısınmadığını gördüklerini ve yaptıkları kontrollerde tesisatta su kaybı yaşandığını belirlediklerini söyledi. 

Okul idaresi olarak müdür yardımcıları, öğretmenler ve yardımcı personel ile Okul Aile Birliği'nden aldıkları para ile gerekli malzemeyi alarak tesisatı kendilerinin yaptığını söyleyen Müdür Düzgün, "Bu arızayı zamanında tespit edemeseydik belki ciddi bir faciayla karşılaşabilirdik. İdari personel ve hizmetlilerimizle çalışarak tesisatımızı yeniledik. Şimdi okulumuz çok daha sıcak" diye konuştu. 

Geçtiğimiz ay Aziziye Mahallesi'ndeki Halit Paşa İlköğretim Okulu'nda meydana gelen kalorifer kazanı patlaması sonucu 8 kişi yaralanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 11:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?