4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Örnek okuma azmi

Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan Ferhat Zengin, Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

ÖSS'de Eşit Ağırlık-2'den 333.196 puan alarak hukuk fakültesine yerleştirilen Zengin, hayallerinin gerçekleştiğini söyledi. Yaklaşık dokuz yıldır yetiştirme yurdunda kaldığını anlatan Ferhat Zengin, "Babamın vefatı sonrası ailemin maddi durumu iyi olmadığı için yurtta kalmaya başladım. İyi bir bölüm kazanmak için sürekli çalıştım ve başarılı oldum. Okuyup iyi bir hakim ya da savcı olmak istiyorum" dedi.

Elazığ'da yaşayan Ferhat Zengin, iki yaşındayken babasını kaybedince annesi ve iki kardeşiyle birlikte amcasının yanında yaşamaya başladı. Maddi zorluk yaşayan Zengin ailesi, Ferhat ve İbrahim kardeşleri dokuz yıl önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yuvaya verdi. Bir yıl Bingöl'deki çocuk yuvasında kalan iki kardeş daha sonra Erzurum'da 65 çocuğun kaldığı Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi. Başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren ve yurt yönetimi tarafından dershaneye gönderilen Zengin, ilk önemli başarısını gerçekleştirerek Anadolu Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ni kazandı.

Okul ve dershanedeki öğretmenlerinin yardımıyla derslerinde sürekli başarı sağlayan Zengin, ÖSS'de önemli bir başarıya imza attı. Eşit Ağırlık-2'de 333.196 puan alan Zengin, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Geçen hafta gittiği Konya'da okul kaydını yaptıran Ferhat Zengin, yedi yıllık emeğinin karşılığını aldığını söyledi.

Yuvada olmanın kendisi için bir şans olduğunu anlatan Ferhat Zengin, ilköğretimdeki başarısı sonrası sürekli dershaneye gönderildiğini söyledi. İyi bir meslek edinmek için sürekli çalıştığını ifade eden Zengin, şunları söyledi: "Yurttaki, okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerimden sürekli destek gördüm. Zorlandığım tüm konularda her zaman yardım ettiler. Yetiştirme yurdundaki arkadaşlarımın da desteğiyle derslerimde başarılı oldum. Uzun bir süre devam eden çalışmanın karşılığında da hukuk fakültesini kazandım. Okuyup iyi bir hakim ya da savcı olmak, ülkeme hizmet etmek istiyorum."

Vali Sami Bulut da, gösterdiği başarı sonrası makamında kabul ettiği Ferhat Zengin'e bir dizüstü bilgisayar hediye ederek bundan sonraki hayatında başarılar diledi. Yetiştirme yurdunda kalan çocuklarla sürekli ilgilendiklerini dile getiren Vali Bulut, Zengin'in başarısının diğer arkadaşlarını da olumlu yönde etkileyeceğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 13:15:54
Güncelleme :20 Eylül 2009 Pazar 13:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?