6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Ortak noktaları hız ve adrenalin

Onların kimisi doktor, kimisi öğretim görevlisi, kimisi de orta halli bir devlet memuru. Onların tek ortak paydası ise motosiklet tutkusu. Onları hafta sonları bir araya getiren şey ise hız ve adrenalin merakı. 

Erzurum da bir grup motor tutkunu genç hafta sonları bir araya gelerek ortak tutkularını doyasıya yaşıyorlar. Motosikletin üzerine çıktıklarında kendi deyimleri ile her şeyi unutup, hızın ve adrenalin dayanılmaz zevkini yaşıyorlar. Televizyonlarda izledikleri ve cahilce yapılan hız meraklılarına ateş püskürüyorlar. "Bu iş çocuk oyuncağı değil, gerekli önlemlerin alınmadan yapılan bu spor ölümle sonuçlanır" diyen gençlerin tek isteği kendilerine ait bir pist yapılması. 

"Batıda semtler arasında bile gokart pistleri yapılırken, Doğu Anadolu Bölgesinde tek bir pistin olmamasını anlamak mümkün değil" diyen Doktor Hakan Uslu, yetkililerin buradaki gençlerin sorunlarına el atmalarını istiyor. Güneydeki gençlerin motosikletlerin ve yolun kapasitesine uygun olmayan davranışlar içine girmelerine tepki gösteren Doktor Uslu, "Motosikleti disiplinli olarak hangi amacımıza yönelik kullanmak istiyorsak, o amaca yönelik motoru ve limitlerini zorlamadan kullanmalıyız. Sonuçta bu bir araç. Ancak hala bilimsizce amacına uygun olarak kullanmayı öğrenemedik" diye konuştu. 

1992 yılından beri motor sporları ile uğraştıklarını söyleyen grup lideri Ahmet Keleşoğlu, doğudaki kış şartlarının bu sporu yapmaya elverişli olmamasına rağmen yıllardır mücadele ettiklerini belirterek, "Bir kaç kişi ile başladığımız bu sporu şimdi daha kalabalık bir grup halinde yapıyoruz. Amacımız dernekleşmek. Önceleri 250 cc lik motorlar ile yapıyorduk. Şimdilerde 1000 cclik motorlarımız var. Gençlerin bu sporu emniyetli bir şekilde yapmaları için pist alanının olması çok önemli. Trafik kurallarını uyup, gerekli emniyet tedbirlerini almak hayati önem taşıyor. Zaman zaman televizyonlarda görüyoruz. Hiçbir emniyet tedbiri almadan, anayollarda motorun üzerine çıkıp yarışıyorlar. Buralarda yaşanacak kazalar kesinlikle ölümle sonuçlanır. Ancak biz bile her türlü tedbirimizi almamıza rağmen yinede tehlikeli anların yaşanmasına mani olamıyoruz. Nedeni ise kendimize ait bir pistin olmaması. Hız meraklısı gençler deşarj olmak istiyor, ancak imkan olmadığı için mevcut şartları zorluyorlar. Siz ne kadar trafik kurallarına uysanız da şehir içinde veya ana yolda kullandığınız için karşı tarafın hatası size mal olur ve kaza kaçınılmaz olur. Pistimiz olsa o tür sıkıntılar yaşamayız. Gençlerin bir yandan hız ve adrenalin meraklarını gidermeleri öte yandan da tecrübeli sporcu olarak yetişmeleri için karting pistlerin olması gerekiyor" dedi. 

Hafta sonları bir araya gelerek uluslar arası çevre yolunda hız meraklarını gideren bu gençlerin tek hedefi dernekleşerek kendilerine ait bir piste sahip olmak. Her ne kadar tedbirlerine alsalar da karayolunda yaptıkları hız esnasında kazalar kaçınılmaz oluyor. Büyük araçlar içerisinde hayatlarını tehlikeye atarak hız meraklarını gideren Doğulu gençler yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını bekliyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 12:41:01
Güncelleme :14 Kasım 2008 Cuma 12:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?