8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

ÖSS'yi kazandı ama devamsızlıktan kaldı

Öğrenci Seçme Sınavı'ndan (ÖSS) 235 puan alan lise öğrencisi devamsızlıktan sınıfta kaldı. 

Erzurum Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencilerinden Bünyamin Yıldırım (18) derslerinden başarılı olmasına rağmen devamsızlıktan sınıfta kalınca sınıf tekrarı yapmak mecburiyetinde bırakıldı. Bu yıl ÖSS'ye giren ve 235 puan almayı başaran Bünyamin Yıldırım, özel yetenek sınavlarına girmeye hak kazanmasına rağmen devamsızlıktan sınıfta kalınca üniversite hayalleri ertelendi. 

Okulun son günlerinde boş geçen dersler yüzünden okula gitmeyen ve idare tarafından sınıf tekrarına tabi tutulan öğrenci Bünyamin Yıldırım, kendisi gibi yüzlerce öğrenci bulunduğunu belirterek, "Üniversite hayallerimi ertelemek istemiyorum. Derslerimde başarılıyım. Geçmiş yıllarda tarafından af çıkarılıyordu. Üniversiteye gidebilmek, eğitimimi sürdürmek için büyüklerimden af bekliyorum" diye konuştu.
Oğlu Bünyamin Yıldırım'ın okula devamsızlığından haberdar olduğunu, ancak ÖSS'yi kazanınca büyük bir üzüntü yaşadıklarını dile getiren baba Hayati Yıldırım (41) ise "Oğlum 4.22 derece ile okulundan mezun oldu. Ancak devamsızlıktan sınıf tekrarıyla karşı karşıya kaldı. ÖSS sınavından 235 puan aldı. 165 puan şartıyla özel yetenek sınavlarına girebilecek. ÖSS'yi kazanmasına rağmen okullarında mağdur olan bu tür öğrencilerin affedilmesini istiyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 17:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?