4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Otelcilerin kar sevinci

PALANDÖKEN'DE KAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Erzurum'da Palandöken'e yılbaşına bir gün kala turistler kafileler halinde akın etmeye başlarken sabah saatlerinde yağan kar, otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Yılbaşına bir gün kala Palandöken'de kar sevinci yaşandı. Şehir merkezine yağmur yağarken yüksek kesimlerde de kar yağışı görüldü. Yağan kar ile birlikte turistler kendilerini Dedeman Kayak Merkezi'ne bıraktı. Kayak ve snowboard yapmanın tadını çıkaran çoğunluğu Rus turistler, yeni yıl coşkusunu erken yaşamaya başladılar.

Dedeman Otel Genel Müdürü Nuri Avşarel, sabah yağan kar yağışı ile birlikte morallerinin yerine geldiğini ifade ederek yılbaşı öncesi otellerde yüzde 80 doluluk oranına ulaşıldığını söyledi.

Yılbaşı öncesinde Palandöken'e yerli ve yabancı kayak severlerin akın ettiğini ifade eden Avşarel, "Erzurum'da yapılacak olan 2011 Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları da Palandöken'i kış turizminin merkezi haline getirecek. Yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi var. Katıldığımız fuarlarda bölgenin tanıtımı iyi yapıldı. Kayak merkezlerine müşteriler akın ediyor. Türkiye'de artık kayak yapmak çok önemli bir spor haline geldi" dedi.

PALANDÖKEN'DE KAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 20:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?