7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ovit Dağı 5 ay sonra geçit verdi

Erzurum'un Rize'yle bağlantısının sağlayan Ovit Dağı'nda sürdürülen karla mücadele çalışmaları sonucunda geçen yıl Kasım ayından beri kapalı olan geçitte ulaşım dün akşamdan itibaren sağlanmaya başladı.

Geçen yıl Kasım ayı başında kapanan 2 bin 640 rakımlı tepede Erzurum ve Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa sürdürdükleri karla mücadele çalışmaları yaklaşık 10 gün sürdü.

Yaklaşık 5 metre karla kaplı yolun her zamankinden erken açılması özellikle Rize'de ve İspir'de yaşayan vatandaşları sevindirdi. Erzurum-Rize arasındaki yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki geçitte kar kalınlığının fazla olması ve çığ tehlikesi sebebiyle sürücülerin dikkatli seyretmeleri, akşam saatlerinde bu güzergahı kullanmamaları istendi.

Yolun açılması sebebiyle duydukları sevinci dile getiren vatandaşlar, "Üst üste yağan karları temizlemek elbette zor olur. Çalışmaların yılın her ayında yapılması gerekir. İspir-Rize arası 125 kilometre. Bu yolu biz 2 saate gidebiliyoruz. Burası Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan en önemli geçitlerden biri. Yolun kapanması durumunda güzergah değiştirerek Leylek Boğazı, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon yolunu kullanarak Rize'ye ulaşıyoruz. Bu da yaklaşık 350 kilometre yol ediyor ve 6-7 saatimizi alıyor. Bu zaman kaybı ve maddi külfet getiriyor. İspir'den denize ulaşmak sadece 103 kilometre. Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan bu önemli Ovit Geçidi'nin sürekli açık tutulması veya bir tünelle bu işin çözülmesi bu yörede yaşayan halkın en önemli beklentilerinden biridir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?